Tips om energie te besparen

Tips om energie te besparen

Wil jij graag energie besparen? Omdat je beter om wilt gaan met het milieu? Wellicht vind je het wel erg belangrijk om de aarde in een zo goed mogelijke staat door te geven aan de volgende generatie. Naast het feit dat minder energieverbruik goed is voor het milieu, bespaar je er ook nog eens veel geld mee. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om energie te besparen!

Tochtstrips

Je zou het niet zeggen, maar veel energie in je huis gaat verloren door gaatjes en kieren. Zeker als je in een wat oudere woning woont, verbaas je jezelf er nog over om hoeveel energie dit gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kiertjes rondom deuren en ramen. Of bijvoorbeeld als een deur niet helemaal goed aansluit, ontstaan er al snel plekken waar tocht binnen kan komen. De hoeveelheid tocht die hierdoor binnenkomt, is groot. Deze tocht zorgt in de winterperiode voor afkoeling in je huis, waardoor je meer energie moet verstoken om het warm te krijgen. Andersom ontsnapt er juist weer koele lucht in de zomer uit je huis, op het moment dat je bijvoorbeeld een airco gebruikt om de temperatuur omlaag te brengen. Tochtstrips zijn hiervoor de oplossing. Eenvoudig aan te brengen en uiterst effectief. Het scheelt je veel energie. Goed voor de energiekosten en goed voor de aarde.

Led tuinverlichting

Het grote voordeel van Led verlichting is dat deze verlichting veel minder energie verbruikt dan traditionele verlichting. Bovendien kun je met deze Ledlampen ook nog eens veel langer doen, je hoeft ze dus ook niet snel te vervangen. De keuze aan verschillende verlichting is groot, je kunt kiezen voor wit licht, maar ook juist voor sfeerlicht. Heb je een tuin die je mooi wilt verlichten? Kies hier dan ook voor Led tuinverlichting. Je legt het gemakkelijk aan en kunt direct genieten van een mooi verlichte tuin. En het wordt driedubbel genieten, want het is ook nog eens erg energiezuinig en goed voor je portemonnee!

Schakel lampen en apparaten uit

Ga je een paar dagen weg? Op vakantie? Als je weet dat je langere tijd lampen en/of apparaten niet gaat gebruiken; schakel deze gewoon helemaal uit. Ook als lampen en apparaten uitstaan, verbruiken ze namelijk energie. Tel dit maar eens bij elkaar op om hoeveel energie dit gaat op jaarbasis. Schakel ze gewoon uit die lampen en apparaten als je niet thuis bent. Hierdoor betaal je een stuk minder aan energiekosten en onze planeet zal je dankbaar zijn.