Deze 4 producten maken deel uit van een verloskamer

Deze 4 producten maken deel uit van een verloskamer

Verloskamers zijn uitgerust met een aantal producten om nieuwe moeders te helpen hun bevalling in goede banen te leiden. Als je een baby verwacht, zijn er een paar dingen die je nodig hebt voor in de verloskamer. Sommige van deze voorwerpen zijn misschien verrassend voor je. In dit artikel worden enkele producten die vaak deel uitmaken van een ziekenhuisbevallingskamer omschreven.

Wat meenemen voor de bevalling? 

Voor je zelfs maar naar het ziekenhuis gaat, zul je je tas willen inpakken met een paar eerste levensbehoeften. Waarschijnlijk zul je tijdens de bevalling een ziekenhuis jas dragen, maar het is een goed idee om wat comfortabele kleren mee te nemen om je daarna om te kleden. Iets los en luchtigs zal veel comfortabeler zijn dan strakke kleding of ondergoed. Voor je baby kun je babyproducten reviews lezen om te weten wat je alvast kunt meenemen.

Het eten in het ziekenhuis is niet altijd even lekker, dus het is een goed idee om wat hapjes en drankjes voor jezelf in te pakken. Als je borstvoeding geeft, neem een borstvoedingsbeha mee naar het ziekenhuis. De meeste ziekenhuizen verstrekken ze, maar ze zijn meestal oncomfortabel en niet erg ondersteunend. Vergeet tenslotte niet je persoonlijke spullen in te pakken, zoals tandenborstel en tandpasta, shampoo en conditioner, scheerapparaat. 

Producten in de verloskamer

Als het op bevallen aankomt, zijn er een paar belangrijke producten die van pas komen-vooral in de verloskamer. Hier zijn vier van de meest essentiële:

1. Bevallingsbal: Deze grote, rubberen bal kan helpen de pijn tijdens de bevalling te verlichten en het bevallingsproces comfortabeler te maken. Op de bal zitten kan helpen je heupen en bekken te openen, waardoor de baby er gemakkelijker uit kan komen.

2. Zwangerschapskussen: Een zwangerschapskussen kan je lichaam tijdens de zwangerschap ondersteunen en het makkelijker maken om te slapen. Sommige vrouwen gebruiken ze zelfs tijdens de bevalling om extra comfort te bieden.

3. Babydoekjes: Pasgeborenen zijn vaak bedekt met vernix (een wasachtige substantie) en vruchtwater als ze geboren worden, dus is het belangrijk om wat babydoekjes bij de hand te hebben om ze schoon te maken.

4. Zoogkompressen: Als je borstvoeding geeft, kunnen zoogkompressen helpen je kleren droog te houden en lekken te voorkomen

Hoewel de lijst van producten die in een verloskamer te vinden zijn uitgebreid is, hebben we er toch vier voorwerpen uitgelicht die vaak gebruikt worden. Hoewel elke bevalling uniek is en er misschien andere producten zijn die voor jouw specifieke situatie nodig zijn, geloven we dat deze vier essentiële zaken je op weg helpen. We hopen dat je deze blogpost nuttig en informatief vond.