Zijn er fiscale en financiële veranderingen in 2021?

Zijn er fiscale en financiële veranderingen in 2021?

De Coronacrisis drukt een zware stempel op ons economisch klimaat. Alles is onzeker, de reserves raken op en licht in de tunnel lijkt nog ver weg. Toch is het nieuwe boekjaar 2021 alweer begonnen en is het van belang om ondanks alle ellende, toch de draad weer op te pakken. Voor 2021 zijn er een aantal fiscale en financiële veranderingen die invloed uit zullen oefenen op het resultaat van ondernemers. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Innoveren wordt beloond

Ondernemers die een nieuw product of dienst op de markt brengen, worden hiervoor beloond. Innoveren staat hoog in het vaandel van de Overheid en dat zien we duidelijk terug in de zogenaamde ‘innovatie box’. De winst die bedrijven behalen met producten of diensten die innoverend zijn, vallen in deze speciale box. De normale winstbelastingen van 25% en 16,5% komen voor innoverende producten en diensten te vervallen. Een ondernemer betaalt in deze box namelijk slechts 7% procent belasting. Een stimulans voor innoverende bedrijven dus.

Lage tarief vennootschapsbelasting gaat omlaag

Het lage tarief voor de vennootschapsbelasting gaat van 16,5% naar 15%. Dit is gunstig voor bedrijven die in 2021 een winst maken tot 245.000 Euro. Dit was overigens 200.000 Euro. In 2022 zal deze grens zelfs nog verder worden opgetrokken 395.000 Euro.

Investeren wordt beloond

Bedrijven die gaan investeren, worden hier door de Overheid voor beloond. Er wordt namelijk een nieuwe investeringskorting gelanceerd in 2021. Deze korting wordt verrekend via de loonheffing en zorgt er per saldo voor dat het bedrijfsresultaat hierdoor zal worden verbeterd. Je kunt hierbij denken aan de aanschaf van een nieuwe machine voor in een fabriek. De nieuwe machine levert meer productie op, bovendien zal de nieuwe machine moderner en duurzamer zijn. Dit wordt beloond door de overheid.

Kosten besparen in 2021

Wil je als bedrijf kosten gaan besparen in 2021? Kies er dan voor om je boekhouding zelf te gaan doen. Dit bespaart kosten en is veel eenvoudiger als je denkt. Welk boekhoudpakket er nu het beste bij jou past kun je onderzoeken door boekhoudprogramma’s te vergelijken. Door een goede vergelijking te maken en de reviews goed te lezen, kom je er al snel achter welk pakket er het beste bij jouw bedrijf past.