5 onvergetelijke stedentrips in Zuid-Europa

5 onvergetelijke stedentrips in Zuid-Europa

Hou je ervan om af en toe een stedentrip te maken? Dat is heel begrijpelijk, want een stedentrip biedt veel voordelen! Zo kun je in korte tijd veel zien in een mooie stad, je hoeft niet ver te reizen tussen de bezienswaardigheden en na afloop heb je het gevoel dat je er echt even tussenuit bent geweest. In Zuid-Europa zijn een aantal steden die zich bij uitstek lenen voor een stedentrip. Wij hebben 5 steden voor je op een rijtje gezet, waar jij een onvergetelijke stedentrip gaat beleven!

Florence

Florence wordt ook wel de cultuurstad van Europa genoemd. De stad staat bekend als zijnde de bakermat van de renaissance. Deze stijl kun je hier vinden bij veel gebouwen, ook in de versieringen op deze gebouwen, vind je dit duidelijk terug. Florence is ook de stad van de creatieve mensen; veel schrijvers en kunstenaars hebben hier gewoond. Het is heerlijk vertoeven in Florence, je kunt er op de pleinen heerlijk genieten van lokale gerechten of een heerlijk kopje echte Italiaanse koffie. Bezoek zeker ook de Duomo als je naar Florence gaat, deze kerk is het bezichtigen waard!

Barcelona

Natuurlijk mag Barcelona niet ontbreken in dit rijtje. Deze stad staat bekend om zijn veelzijdigheid; je kunt er heerlijk tapas eten, genieten van cultuur, maar ook van een wedstrijd van voetbalclub Barcelona. Je kunt er op een klein pleintje middenin de stad koffiedrinken, maar ook genieten in het stadspark met kunstwerken van Gaudi. Als je naar Barcelona gaat, breng dan zeker een bezoek aan het Sagrada Familia, deze kathedraal moet je echt gezien hebben. Ontworpen door Gaudi en naar verwachting in 2026 gereed. Mits er genoeg geld binnenkomt, want de bouw wordt gefinancierd door giften.

Athene

Athene is een stad die veel te bieden heeft. De stad zelf heeft schitterende gebouwen die je kunt bewonderen, maar ook de Akropolis is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Deze rots is 175 meter hoog en torent boven Athene uit. Je vindt hier bij deze rots onder andere het Akropolis museum; ideaal als je veel te weten wil komen over de geschiedenis van de rots. Athene is veelzijdig, niet alleen op het gebied van cultuur, maar je kunt er ook genieten van de heerlijke Griekse keuken.

Napels

Napels is een levendige stad waar altijd wel wat valt te beleven. Je vindt er schitterende historische gebouwen, bovendien kun je op de pleinen heerlijk eten en drinken. Overigens kun je ook prima shoppen in Napels, je vindt er alle beroemde wereldmerken in de leuke winkelstraten. Niet ver van Napels, ligt Pompeï, het beroemde dorp die tijdens een vulkaanuitbarsting volledig onder een laag puin en as kwam te liggen. Het is zeker de moeite waard om dit dorpje te bezoeken. Bestel online je Pompeii tickets, dan heb je geen last van de lange wachtrijen!

Rome

De stad die gebouwd is voor een stedentrip, is toch wel Rome. Je kunt hier Vaticaanstad bezoeken, maar ook bijvoorbeeld het Colosseum. Het voordeel van Rome is, dat veel bezienswaardigheden ook nog eens op loopafstand liggen van elkaar. Dat scheelt veel reiskosten, kun je dat geld nu mooi besteden aan een lekker hapje of drankje op één van de prachtige pleinen in Rome!