Zo koop je goedkope vliegtickets

Zo koop je goedkope vliegtickets

Op vakantie gaan is leuk, maar het is tegelijkertijd ook vrij prijzig. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, is het advies om goedkope vliegtickets te kopen. Maar, hoe doe je dat nou? En zijn tegenwoordig niet alle vliegtickets gewoon schreeuwend duur? Nee, dat laatste is zeker niet het geval. Met onderstaande tips vind je namelijk goedkope vliegtickets.

1. Wacht op last minute aanbiedingen

Om zoveel mogelijk geld te besparen, is het advies om op last minute aanbiedingen te wachten. Je kunt last minute vliegtickets kopen, maar je kunt ook voor een last minute combireis kiezen. In dat geval geniet je van goedkope vliegtickets én van een goedkoop verblijf.

Meerdere vliegtuigmaatschappijen bieden regelmatig last minute vliegtickets aan. Dat is ook logisch, aangezien elke maatschappij met het liefste een vol vliegtuig wil vliegen. Als er bijvoorbeeld nog 10 vliegtickets over zijn, biedt de luchtvaartmaatschappij deze tegen een bodemprijs aan. Op dat moment moet je toehappen.

2. Maak gebruik van een vergelijkingwebsite

Er zijn meerdere websites waarmee je snel de prijzen van vliegtickets kunt vergelijken. Het advies is om van deze vergelijkingswebsites gebruik te maken, zodat je een duidelijk beeld van de prijzen krijgt.

Is het dan ook aan te raden om direct de tickets via die website te boeken? Dat ligt er maar net aan. Het advies is om ook de website van de betreffende maatschappij te checken. Mogelijk hoef je bij één van de twee websites tijdelijk geen boekingskosten te betalen. Daar bespaar je toch weer het nodige geld mee.

3. Neem alleen handbagage mee

Is het niet per sé noodzakelijk om een grote koffer mee te nemen? Houd het dan bij lekker alleen handbagage. Als je een koffer in gaat checken, betaal je hier steeds vaker een paar tientjes voor. Dit bedrag bespaar je makkelijk door met alleen handbagage te vliegen.

4. Vlieg op minder gunstige tijden

De beste vluchten gaan op gunstige tijden, maar zijn daardoor wel erg prijzig. Als je juist zo goedkoop mogelijk wilt vliegen, kun je daarom beter naar minder gunstige tijden kijken. De tijd waarop je vliegt verandert vaak weinig aan je vakantie, dus dit is altijd een goede optie.