Welke deurmat moet ik kiezen?

Welke deurmat moet ik kiezen?

Wanneer je een deurmat op maat aanschaft, kies je voor een deurmat waar je jarenlang plezier aan beleeft. Dankzij ons maatwerk, sluit de deurmat perfect aan op de voor- of achterdeur. Deurmatten zijn er in verschillende soorten en maten. Wij zetten hieronder de verschillende type deurmatten voor jou op een rijtje, zodat je precies weet welke deurmat je het beste kunt kopen.

Schoonloopmatten

Met een schoonloopmat heb je geen last meer van vieze voetafdrukken in het huis. Een schoonloopmat zorgt er namelijk voor dat zand en vuil buiten de deur blijft. De stugge kunststofvezels zorgen ervoor dat de viezigheid van de achterkant van je schoenen wordt geschraapt. Een schoonloopmat is de meest bekende versie van de deurmat. Klop de mat regelmatig uit en reinig hem af en toe met de stofzuiger. Zo weet je zeker dat de mat jarenlang meegaat. Woon jij in een bosrijke omgeving? Dan is het verstandig om voor een schoonloopmat te kiezen.

Droogloopmatten

Een droogloopmat is bedoeld om vocht op te nemen. Heeft het buiten geregend? Dan zorgt de mat ervoor dat de binnenruimte droog blijft. Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen een droogloopmat en een schoonloopmat. Eigenlijk is dat heel eenvoudig. Bij een droogloopmat worden je schoenen alleen droog gemaakt. Je neemt dus nog steeds vuil mee naar binnen. Een schoonloopmat zorgt er niet alleen voor dat het vocht wordt opgenomen, maar ook dat het vuil achterblijft. Droogloopmatten worden voornamelijk in bedrijfspanden gebruikt. Dat komt omdat deze panden vaak in een omgeving staan waarbij er niet zo snel vuil onder de schoenen komt.

Kokosmatten

Kokosmatten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van kokosvezels. Deze vezels zitten in de buitenzijde van de kokosnoot. Kokosmatten zorgen ervoor dat de onderkant van je schoen zeer grondig gereinigd wordt. De kokosvezels zijn namelijk erg stug. Hierdoor kan de mat het vuil tussen de profielen van de schoenen goed weg schrapen. Kokosmatten kun je binnen én buiten neerleggen. Wil je de mat buiten neerleggen? Zorg er dan wel voor dat de mat onder een afdakje ligt. De mat kan anders gaan rotten of schimmelen. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van de kokosmat, is het verstandig om hem regelmatig met een harde bezem te reinigen. Wil jij graag een kokos deurmat op maat? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.