Wat is Smart Home? Ontmoet apparaten die jouw huis verbonden laten

Wat is Smart Home? Ontmoet apparaten die jouw huis verbonden laten

Smart Homes, ook wel connected houses genoemd, zijn de laatste jaren een trend geworden. Bij dit huisvestingsconcept wordt gebruik gemaakt van technologie om meer comfort, veiligheid en gemak voor de bewoners te garanderen.

Deze productcategorie omvat slimme displays, sloten, beveiligingscamera's en zelfs lampen. De apparaten zijn verbonden met het internet en kunnen op afstand worden bediend met een mobiele telefoon, een geweldige faciliteit voor gebruikers. In het geval van verlichting bijvoorbeeld, helpt deze functie zelfs om energie te besparen.

Hoofdcategorieën van Smart Home-apparaten:

  • Apparaten: Koelkasten, koelkasten en slimme drogers;
  • Entertainment: Slimme TV's;
  • Temperatuur: Intelligent air conditioning system;
  • Verlichting: Intelligente verlichting systemen;
  • Buiten: Intelligente plant besturing en irrigatiesystemen;
  • Beveiliging: Brand Controle Systeem, koolmonoxide, sloten, intelligente alarmsystemen.

Bekijk meer details over het concept hieronder en leer meer over enkele apparaten die al beschikbaar zijn om jouw huis aan te sluiten.

Het huis van de toekomst

Het belangrijkste kenmerk van verbonden huizen is het massale gebruik van de modernste technologie, zelfs bij gewone voorwerpen zoals lampen of sloten. Het gebruik van deze apparaten is bedoeld om meer gemak te brengen, zelfs voor eenvoudige taken zoals het openen van de garage of het uitschakelen van de lichten.

Deskundigen benadrukken dat, om een Smart Home project te ontwikkelen, het ideaal is dat de planning samen met de bouw van het pand wordt uitgevoerd. Voor dit soort aanpassingen is een bepaalde infrastructuur nodig, die moeilijker te implementeren is als het huis al klaar is.

Betaalbare technologie

De technologische reuzen van de wereld hebben al enkele oplossingen om gewone huizen om te vormen tot intelligente huizen. Google Home, bijvoorbeeld, is het initiatief van Google om te concurreren met de Echo-toestellen van Amazon en de HomePod van Apple. De apparaten hebben vergelijkbare functies en bieden een wizard die klaar staat om de spraakcommando's van de gebruikers te beantwoorden. Bovendien kunnen ze vragen beantwoorden en andere aangesloten apparaten activeren, naast andere functies.

Maar domotica gaat veel verder dan dat. Er zijn al verschillende kits op de markt die betaalbaarder zijn en een goede optie kunnen zijn om een woning te verbeteren zonder veel te investeren. De meest voorkomende bieden bewegingssensoren, intelligente schakelaars en detectoren die informeren over het openen of sluiten van deuren en ramen.

De diversiteit van de woonautomatisering neemt sterk toe en wordt geleidelijk aan toegankelijker. Het is de droom van het slimme huis dat steeds dichter bij je komt!