Waarom is backpacken zo populair?

Waarom is backpacken zo populair?

Je bent vast weleens een backpacker tegengekomen. Bijvoorbeeld toen je op een terrasje zat en er eentje langsliep. Misschien vroeg je jezelf af hoe lang deze backpacker al onderweg was? Welke landen hij al had gezien en nog graag wilde gaan zien? Het is en blijf fascinerend; de wereld van de backpackers, maar waarom is backpacken nu eigenlijk zo populair? Wij hebben het voor je onderzocht, hieronder hebben we de belangrijkste drie redenen voor je op een rijtje gezet!

Totaal andere omgeving

Als je werkt, op school zit of veel thuis bent, is de kans groot dat je in een klein wereldje leeft. Iedere dag zie je dezelfde mensen, ben je in dezelfde omgeving en maak je globaal hetzelfde mee. Als je gaat backpacken, gaat er letterlijk een nieuwe wereld voor je open. De wereld van nieuwe mensen, nieuwe culturen en een totaal andere omgeving. Je zult merken dat je er geïnspireerd door raakt, dat je er nieuwe energie van krijgt en je leven een enorme boost krijgt. Gaaf toch?

Ideale bestemmingen voor backpackers

Er zijn in de wereld landen, die gemaakt lijken te zijn voor backpackers. Landen, waarbij de mensen gastvrij zijn, er veel werk is voor backpackers die tijdelijk willen werken en waarbij de natuur adembenemend mooi is. Wij hebben de 5 populairste bestemmingen onder backpackers voor je op een rijtje gezet, hiermee weet je zeker dat je kiest voor een land die ook geschikt is voor backpackers.

Mensen ontmoeten

Reizigers ontmoeten reizigers; dat is het mooie van backpackers. Aangezien mensen vanuit de hele wereld op reis gaan, is de kans zeer groot dat je backpackers uit verschillende landen gaat ontmoeten. Dat ontmoeten kan onderweg zijn, lopend of liftend, maar ook in een locatie waar je gaat overnachten. Bijvoorbeeld in een B&B of hostel, ga je gegarandeerd andere backpackers tegenkomen. Superleuk natuurlijk om met elkaar over het reizen te praten, over het leven, maar ook gewoon om lekker lol te hebben met elkaar. Het is dan natuurlijk superleuk om samen een borrel te drinken, dat verbindt altijd snel! Wat ook altijd werkt zijn drankspellen. Een eenvoudige manier om elkaar snel te leren en samen een supergezellige avond te beleven. Heerlijk toch?