Veel voorkomende soorten echte kerstbomen

Veel voorkomende soorten echte kerstbomen

De kerstboom is een feesttraditie voor veel gezinnen. Als de feestdagen eraan komen, kopen de meeste mensen kerstbomen in Amsterdam om hun huizen te versieren. Hoewel veel mensen de voorkeur geven aan het gebruik van kunstmatige bomen, zijn sommige mensen nog steeds geïnteresseerd in het gebruik van echte bomen. Er zijn veel verschillende soorten echte kerstbomen om uit te kiezen. Elk type boom heeft andere kenmerken. Het hangt dus af van je persoonlijke voorkeur om het juiste type boom te kiezen. Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende boomsoorten.

Sparren kerstboom

De kerstbomen Amsterdam zijn er in vele soorten en maten. Een van de meest populaire soorten is een spar. Sparren omvatten balsemspar, Fraserspar, blauwe spar en witte spar. Deze bomen hebben naalden die zacht en plat zijn met stompe punten. Ze komen van grote hoogten in de bergen of van boreale bossen in heel Noord-Amerika. Sparrennaalden zijn korter dan dennennaalden, maar ze kunnen je nog steeds prikken als je ze aanraakt zonder handschoenen te dragen bij het hanteren van je boom. Ze kunnen nog steeds de gevoelige huid of ogen irriteren wanneer ze direct met de hand worden aangeraakt. Deze kerstboom groeit op de meeste locaties erg goed, maar ze gedijen mogelijk niet in gebieden met een hoge luchtvochtigheid of een lage luchtcirculatie.

Dennen Kerstboom

De echte kerstbomen is ook verkrijgbaar in dennensoorten. Dennenbomen zijn scotch pine, oostelijke witte dennen en Oostenrijkse dennen. Dennennaalden zijn langer en hebben een scherpe punt aan het uiteinde zonder groef aan de onderkant zoals sparren. Dennenbomen groeien in warmere klimaten. Deze bomen hebben een zeer sterke geur en worden vaak gebruikt als alternatief voor sparrenbomen als je iets geuriger wilt. Dennen zijn er ook in vele maten. Sommige zijn zelfs klein genoeg om op een bijzettafeltje te passen. Een ezelsbruggetje om het verschil te zien tussen sparren en dennen: wanneer er 1 losse naald aan de boom groeit, dan is het een spar. Dennenbomen hebben altijd meerdere naalden bij elkaar. Als je een kerstboom Amsterdam gaat kopen, moet je zorgen dat je ook een flinke pot koopt waar de boom in past. Vervolgens zul je een zeil of iets dergelijks willen gebruiken om de pot met de boom op te zetten. Op deze manier blijft je vloer schoon van vuil en water!