Redenen om in het buitenland te gaan werken

Redenen om in het buitenland te gaan werken

Veel Nederlanders kiezen er tegenwoordig voor om (een periode) in het buitenland te gaan werken. Hier zitten namelijk een aantal grote voordelen aan. Zo kun je kennis maken met een nieuwe taal, kom je in aanraking met andere culturen en werk je in een dynamische omgeving. Bovendien krijg je hiermee internationale werkervaring. In dit artikel lees je alle redenen om in het buitenland te gaan werken.

Werken in het buitenland

Er zijn veel Nederlandse bedrijven die ook in het buitenland actief zijn, of hier willen uitbreiden. Daardoor kun je als werknemer soms de keuze maken om in een ander land te gaan werken. Dit brengt soms veel voordelen met zich mee. De woningmarkt is in Nederland niet ideaal, waardoor je in het buitenland vaak een stuk voordeliger uit bent. Ook de prijzen voor bepaalde producten liggen in Nederland erg hoog vergeleken met andere landen. Het kan dus goedkoper zijn om (tijdelijk) in het buitenland te gaan werken, waardoor je meer geld over kunt houden. Maar werken in het buitenland kan ook juist erg leuk zijn. Geniet van een mooie nieuwe omgeving en leer landen kennen die je altijd al hebt willen zien. Leer nieuwe mensen kennen en maak kennis met een andere werkcultuur.

Een bedrijf kan Nederlands personeel meenemen naar het buitenland, maar ook lokaal mensen vinden om in dienst te nemen. Voor cross border security kun je een extern bedrijf inschakelen, die lokaal al contacten hebben.

Persoonlijke voordelen

Als je werkt in het buitenland, zitten hier ook voordelen aan voor je eigen ontwikkeling. Niet alleen moet je een nieuwe taal leren en kom je meer te weten over andere culturen, het zorgt er ook voor dat je andere vaardigheden verbetert. Als je in een ander land gaat werken stap je even helemaal uit je comfortzone en zul je van alles zelf moeten gaan uitzoeken en regelen. Daarom leer je sneller hoe je zelfstandig kunt zijn en kunt vertrouwen op je eigen keuzes en inzichten.

Contact zoeken met mensen in het buitenland is soms ook een opgave. Niet alleen spreken mensen een andere taal, maar er zijn ook grote culturele verschillen. Hierdoor leer je beter communiceren met andere mensen en hoe je met veranderingen kunt omgaan.