Real Alcazar bezoeken? Bekijk onze tips!

Real Alcazar bezoeken? Bekijk onze tips!

Als je het woord Sevilla zegt, zeg je tegelijk het koninklijk paleis van Sevilla oftewel het Real Alcazar. Dit magnifieke gebouw doet nog steeds dienst als paleis! En je kunt het bezoeken. Als je plannen maakt om naar Sevilla te gaan, boek dan wel alvast kaartjes want Sevilla is een populaire stad en het koninklijk paleis zit soms al ver van tevoren vol. Maar wie niet waagt die niet wint, je kunt kaartjes voor het Real Alcazar in Sevilla altijd proberen te verkrijgen.

Moorse architecten en gotische-stijl bijgebouwen

Net als vele andere gebouwen in Andalusië, is ook de oorsprong van het Real Alcazar Moors. Dit islamitische volk had tot het jaar 1492 een grote stempel op het huidige Spanje. Wat ze hebben achtergelaten is een enorme schat aan mooie paleizen, bouwwerken en ook hedendaagse rituelen en gebruiken. Denk aan het Alhambra kasteel in Granada, denk aan sinaasappelen, denk aan irrigatie en denk aan andere bezienswaardigheden in Sevilla. Het Real Alcazar is bijzonder in de zin dat het een combinatie is van Moorse architecten en Christelijke stijlen. Sevilla was namelijk al eerder dan het jaar 1492 heroverd door de Christenen, de toenmalige koning Alfons X liet het in 1364 bouwen. Dat deed hij met Moorse architecten. Later werd het paleis uitgebreid met Christelijke architecten. Toch lieten de Moorse bouwmeesters een schat aan details achter dat tegenwoordig nog steeds te zien is.

Columbus en Real Alcazar in Sevilla

Het paleis heeft meerdere delen omdat het in verloop van tijd is uitgebreid met nieuwe kamers en nieuwe gebouwen in het paleizencomplex. Dat maakt het Real Alcazar ook zo'n bijzonder paleis om te bezoeken. Wat ook een bijzonder detail is, is dat hier de ontdekkingsreis van Christopher Columbus is begonnen. Sevilla was in die tijd een belangrijke stad en de Guadalquivir (rivier) zorgde voor een verbinding met de atlantische oceaan. Vanuit het Real Alcazar in Sevilla werden de plannen gesmeed om een doorgang te vinden naar Indië. Columbus stuitte echter op Amerika.

Prijs van de kaartjes voor Real Alcazar

Kaartjes zijn te koop vanaf zo'n 20 euro. Wil je het gebouw doorlopen met een (Engelstalige) gids, dan zul je ongeveer 35 tot 40 euro per persoon moeten betalen. Dat laatste is echt de moeite waard! Zo leer je veel meer over de geschiedenis en de details blijven je voor altijd bij!