Must-read tips voor het kiezen van de juiste motorrijschool

Must-read tips voor het kiezen van de juiste motorrijschool

Wil je jouw motorrijbewijs halen, maar vind je het lastig om te bepalen voor welke motorrijschool je het beste kunt kiezen? Met deze must-read tips maken we je het makkelijker.

1. Google motorrijscholen in jouw omgeving

Ga naar Google en zoek op motorrijscholen in jouw omgeving. Dat kun je doen door bijvoorbeeld ‘motorijschool + [plaatsnaam]’ in te typen. Schrijf de gevonden motorrijscholen op, maar beperk je tot de eerste pagina met zoekresultaten. Anders krijg je een te lange lijst.

2. Check je netwerk

De volgende stap is om in je netwerk te vragen bij welke motorrijschool zij hun motorrijbewijs hebben gehaald. Je netwerk heeft immers het beste met je voor en zou je niet zomaar een motorrijschool aanbevelen die slecht is.

3. Maak een shortlist en lees reviews

Op basis van je zoektocht in Google en het navragen in je netwerk kun je een shortlist maken van motorrijscholen die je verder wilt onderzoeken. Dat doe je als volgt: pak de motorrijscholen erbij die je hebt gevonden en ga online reviews lezen. Motorrijscholen waarbij je geen positieve indruk krijgt schrap je van je lijst. En zo ga je door totdat je een shortlist hebt.

4. Kies 2 motorrijscholen en boek een proefles

Pak je shortlist erbij en bezoek de websites van de motorrijscholen die op je lijstje staan. Let goed op bij welke websites je een goed gevoel krijgt en bij welke een minder goed gevoel. Op basis van je exercitie kies je twee motorrijscholen waar je een motorrijles boekt. Let tijdens de proefles vooral op of er een persoonlijke klik is met de rijinstructeur en of je de manier van lesgeven prettig vindt.

5. Maak je keuze

De laatste stap is om nadat je de proefles hebt gevolgd een keuze maakt voor bijvoorbeeld één van de twee motorrijscholen. Daarbij raden we je aan om je keuze op een breed aantal aspecten te baseren. Dus kijk niet alleen naar de persoonlijke klik die je met de rijinstructeur hebt en naar de manier van lesgeven, maar ook naar de beschikbaarheid en de prijzen voor de lessen. Dit speelt allemaal een rol bij het kiezen van de juiste rijschool voor jou. Succes met het maken van je keuze!