Het voordeel van een SOS-knop voor ouderen

Het voordeel van een SOS-knop voor ouderen

Veel ouderen voelen zich niet veilig in hun eigen huis. Dit komt onder andere doordat ze vaak alleen wonen en er geen familie of buren in de buurt zijn om hulp te bieden bij noodgevallen. Om ouderen toch een veilig gevoel te geven, is het mogelijk om een SOS-knop aan te schaffen. Met deze knop kunnen ze direct hulp inschakelen wanneer ze dat nodig hebben. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van het gebruik van een SOS knop ouderen.

Wat is een SOS-knop?

De belangrijkste voordeel is dat ouderen hulp kunnen inschakelen wanneer ze die nodig hebben, waardoor ze zich veiliger voelen. Met een SOS-knop kunnen ouderen direct contact opnemen met familie of andere diensten als er iets gebeurt, zoals vallen of andere noodgevallen. Voor ouderen is een val soms een ernstige situatie en in sommige gevallen kan het levensbedreigend zijn. Als ouderen direct hulp kunnen inschakelen, is de kans groot dat er snel iemand ter plaatse is om hen te helpen.

Een ander voordeel is dat ouderen meer zelfstandigheid en onafhankelijkheid krijgen door gebruik te maken van een SOS-knop. Omdat ze meteen hulp kunnen inschakelen, hoeven ze niet afhankelijk te zijn van hun familie of buren om naar hen toe te komen. Dit geeft ouderen een gevoel van veiligheid, terwijl je niet hun zelfstandigheid afneemt.

Ouderen die alleen wonen

Ten slotte kan een SOS-knop ook helpen om de angst van ouderen over het alleen wonen te verminderen. Omdat ze altijd direct hulp kunnen inschakelen, voelen zij zich veilig en geven ze zichzelf meer vrijheid om te gaan en staan waar ze willen. Ook als ouderen op zichzelf wonen, kan dit dus. erg fijn zijn.

SOS-knop met valdetectie

Als ouderen vallen of in een noodsituatie zitten, kan het ook lastig zijn om op de paniekknop te drukken. In dat geval kan het ook handig zijn om een knop met valdetectie te gebruiken. Deze knop herkent automatisch als er iemand is gevallen en schakelt direct hulp in. Dit kan ouderen een extra veilig gevoel geven wanneer ze alleen wonen. De contactpersoon krijgt zo automatisch een bericht of telefoontje als diegene valt. Een stuk veiliger dus dan een normale SOS-knop.