Waarom is Formule 1 zo populair?

Waarom is Formule 1 zo populair?

Valt het jou ook dat heel veel mensen de Formule 1 op de voet volgen? Tijdens verjaardagen, maar ook in de kantine op het werk; iedereen heeft het tegenwoordig over de Formule 1. Heb je weleens nagedacht over de redenen waarom deze sport zo mateloos populair geworden is? Wij hebben de drie belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Max Verstappen

Natuurlijk is de belangrijkste reden dat Formule 1 zo populair geworden Max Verstappen. Onze nationale held is vanaf zijn eerste wereldkampioenschap de trots van Nederland geworden en die willen we natuurlijk op de voet volgen. Hier komt nog eens bij dat er jaarlijks in Zandvoort ook nog eens Grand Prix wordt gehouden, dit zorgt er ook voor dat veel meer Nederlanders deze sport zijn gaan omarmen.

Spannend

Eigenlijk begint een raceweekend al tijdens de vrije trainingen. Deze zijn namelijk al bepalend voor de teams, in deze trainingen komen ze er namelijk achter hoe hun auto’s het doen op de baan waar de wedstrijd wordt gehouden. Hoe is de wegligging? Werken de remmen naar behoren op dit circuit? Hoe moet de auto worden afgesteld? Na de vrije trainingen moeten de coureurs zich kwalificeren voor de race, hierbij moet er een zo’n snel mogelijk ronde worden neergezet. De start is zeer belangrijk in de Formule 1, dus bij de kwalificatie zit de spanning er al flink op. Tijdens de echte race is het natuurlijk ook altijd razend spannend. Is deze spanning toevallig een keer niet vooraan te vinden, dan vinden we deze wel in het midden- of achterveld. Benieuwd wanneer de volgende Formule 1 race is? Online kun je dit allemaal vinden, bijvoorbeeld op Vandaag F1

Leerzaam

Veel mensen die redelijk technisch zijn, vinden deze sport geweldig. Het is namelijk ook een enorme technische sport waarbij niet alleen de snelste coureur wint, maar ook de monteurs het verschil kunnen maken. Denk hierbij aan het inzetten van de juiste banden op het juiste moment, maar ook bijvoorbeeld aan de aerodynamica van een auto of de afstelling van de remmen. Het is voor veel technische mensen dan ook erg leerzaam om de Formule 1 op de voet te volgen. Wat trekt jou het meeste aan in de Formule 1?