Zo zorg jij voor de perfecte vergadering!

Zo zorg jij voor de perfecte vergadering!

Hoewel eigenlijk niemand het leuk vindt, is het toch een essentieel onderdeel van elk bedrijf: een vergadering. Het maakt niet uit wat er besproken wordt, een vergadering is het moment om op tafel te leggen wat je vindt of wat je al maanden wil zeggen. Dit maakt het voor sommigen spannend of niet leuk, maar er is veel wat jij kunt doen om een vergadering leuker te maken voor iedereen. In deze blog geven we je drie tips die jij kunt toepassen voor een betere vergadering!

1. Zorg voor uitzicht

Ben jij gevestigd in een mooi pand midden in de stad? Dan wil je ervoor zorgen dat je dit ook in je voordeel gebruikt wanneer je gaat vergaderen, namelijk door je vergaderruimte een ruimte met uitzicht te maken. Wanneer je zicht naar buiten hebt, creëert dit meer inspiratie gedurende je vergadering. Hierdoor verander je je vergadering in een brainstorm, wat veel mensen al fijner vinden klinken, terwijl het in veel gevallen eigenlijk hetzelfde is.

2. Je voorbereiding is alles

Het gebeurt vaak dat vergaderingen uit de hand lopen, omdat de twee partijen elkaar niet helemaal begrijpen. Een goede voorbereiding is de perfecte manier om dit te voorkomen. Je verdiept je niet alleen in wat je zelf zeggen wilt, maar zorgt er ook voor dat je van tevoren je tegenpartij al begrijpt. Hierdoor wordt het makkelijker om de oplossing tussen jullie twee te vinden, waardoor de vergadering minder snel hoog op zal lopen en vriendelijk kan blijven. Precies wat je wil natuurlijk.

3. Ronde vergadertafel

Veel mensen vinden het confronterend om iemand direct onder ogen te komen. Omdat veel vergadertafels elkaar direct tegenover elkaar zetten, zorgt dit ervoor dat er geen andere optie is dan dit simpelweg te doen. Of nou, simpelweg, het is dus exact wat ervoor zorgt dat veel mensen vergaderen spannend vinden. Wanneer jij kiest voor een ronde vergadertafel, neem je deze stress weg. Je zit niet langer direct tegenover elkaar, maar hebt de optie om schuin van elkaar te zitten. Hierdoor creëer je de mogelijkheid om elkaar ook niet recht in de ogen aan te kijken, wat veel mensen ontspannend vinden werken.

Vergaderen maar!

Wanneer je deze tips toepast op je kantoor, zorg je ervoor dat vergaderen niet langer een verplichting is, maar iets wat mensen leuk gaan vinden om te doen. Succes!