5 tips als je op zoek bent naar betaalbare wanddecoratie

5 tips als je op zoek bent naar betaalbare wanddecoratie

Je woning is een plek waar je jezelf helemaal thuis wilt voelen. Het is jouw persoonlijke ruimte waar je je kunt ontspannen, tot rust kunt komen en kunt genieten van het leven. Wanddecoratie speelt hierbij een belangrijke rol. Het geeft sfeer, karakter en persoonlijkheid aan je huis. In onderstaand blog hebben we tips voor je op het gebied van wanddecoratie in je woning. Betaalbaar en direct resultaat, heerlijk toch?

Canvasdoek aan de muur

Een canvasdoek aan de muur is een klassieker op het gebied van wanddecoratie. Het is een tijdloze en veelzijdige optie die past in vrijwel elk interieur. Een canvasdoek is een kunstwerk opgespannen op een houten frame en is verkrijgbaar in verschillende formaten en stijlen. Zo kun je kiezen voor een kleurrijk abstract schilderij, een foto van je favoriete stad of een vrolijke bloemenprint. Een canvasdoek is niet alleen mooi om naar te kijken, het geeft ook een gevoel van diepte en ruimte aan een kamer. Canvasdoek aan de muur hangen? Als je deze online hebt besteld en binnen gekregen, dan kun je deze makkelijk zelf ophangen, ideaal toch?

Fotomuur

Een andere leuke manier om je muren te decoreren is door het maken van een fotomuur. Deze trend is de afgelopen jaren erg populair geworden en is nog steeds erg geliefd. Het idee is simpel: kies je favoriete foto's of afbeeldingen, print ze uit en hang ze op in een creatieve compositie aan de muur. 

Planten en bloemen

Je kunt er ook voor kiezen om wat planken op te hangen aan je muur in de woonkamer en hier bloemen en planten op te zetten. Een simpele manier om je huis wat op te fleuren, bovendien geven de juiste planten ook nog eens veel zuurstof af waardoor dit ook nog eens goed is voor de gezondheid!

Macramé wandkleed

Ben je op zoek naar een meer bohemien en natuurlijke uitstraling voor je woning? Dan is een macramé wandkleed een goede optie. Macramé is een handwerktechniek waarbij knopen worden gebruikt om verschillende vormen en patronen te creëren. Deze kunstvorm is de laatste jaren weer helemaal in opkomst en wordt vaak gebruikt als wanddecoratie. 

Muurstickers

Muurstickers zijn een snelle en gemakkelijke manier om wat kleur en stijl toe te voegen aan je muren. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten muurstickers verkrijgbaar, van simpele teksten tot ingewikkelde patronen en tekeningen. Het aanbrengen van muurstickers is erg eenvoudig en je kunt ze ook makkelijk weer verwijderen zonder blijvende schade aan de muur.