3 tips als je voor het eerst luiers nodig hebt

3 tips als je voor het eerst luiers nodig hebt

Ben je voor het eerst vader of moeder geworden? Dat is natuurlijk prachtig om mee te maken, maar opeens komen er wel allerlei zaken op je pad, waar je nog geen verstand van hebt. Luiers aanschaffen bijvoorbeeld! Als je deze voor het eerst aan gaat schaffen, heb je natuurlijk geen idee waar je op moet letten. Wij hebben 3 tips voor je, waarmee jij de perfecte luiers voor je baby in huis kunt halen. Lees je mee?

De juiste maat

Als je luiers koopt, zorg er dan voor dat deze qua maat goed passen bij je baby. Als dit namelijk niet het geval is, kan dit ervoor zorgen dat er urine doorlekt of dat je baby zich niet gemakkelijk kan bewegen. De geschikte luiermaat vinden doe je tegenwoordig gewoon online. Als je de juiste maat eenmaal gevonden hebt, is het bestellen van de luiers zo gedaan. Als je dit online doet, hoef je ook niet meer door de winkel te slepen met die grote luierverpakkingen. Luiers laat je natuurlijk gewoon thuisbezorgen, dit scheelt in ieder geval weer een klus in het drukke bestaan van een jonge ouder.

Zorg dat je genoeg luiers in huis hebt

Schrik niet, een jonge baby moet je tot wel tien keer per dag verschonen. Dat betekent dus gemiddeld 70 luiers per week! Zorg er dan ook voor dat je een ruime voorraad luiers in huis hebt. Als je erachter komt dat je door je voorraad heen bent, kan dit namelijk nog weleens voor vervelende situaties zorgen. Voor nood kun je wel iets anders gebruiken, maar dit kan wel weer zorgen voor doorlekken en je baby kan zich er waarschijnlijk niet lekker in bewegen. Als je online je luiers besteld, kun je natuurlijk prima meteen een flinke voorraad aanleggen. Je hoeft er immers toch niet mee door de winkel te sjouwen. Kies jij ook voor voldoende luiers op voorraad?

Blijven meten

Als je weet hoe je de luiermaat van je baby moet opmeten, zal het je weinig moeite kosten om dit regelmatig te doen. Door regelmatig deze maat te meten, sta je dus ook nooit voor verrassing dat je baby al een tijdje een grotere maat nodig heeft. Als je baby te kleine luiers draagt, kan dit voor problemen zorgen, denk hierbij aan de beperkte bewegingsvrijheid van je jonge kind. Regelmatig meten zorgt ervoor dat je altijd de juiste luiers in huis hebt. Ideaal toch?