Welke soorten yoga zijn er?

Welke soorten yoga zijn er?

Overal in de wereld wordt er aan yoga gedaan. Er zijn verschillende soorten yoga, waarbij er altijd wel een vorm is dit goed bij jou past. Bij de ene vorm ligt de nadruk meer op ontspanning, bij de andere vorm juist meer op kracht en fysieke inspanning. Hieronder worden verschillende vormen van yoga uitgelegd, waardoor jij prima kunt bepalen waar jij jezelf het meeste thuis bij voelt!

Yin yoga

Deze vorm van yoga heeft als voordeel dat het een positief effect heeft op de gewrichten en de spieren. Zeker voor mensen die lange dagen op kantoor maken of veel achter de laptop zitten, is deze vorm van yoga echt een aanrader. Yin yoga richt zich op het ontspannen van de spieren, zodat je doorbloeding beter verloopt en je jezelf veel beter zult voelen.

Power yoga

De naam van deze yogavorm zegt al genoeg; hierbij draait het om inspanning en fysieke kracht. Deze vorm van yoga wordt staand uitgevoerd en is gericht op cardio en conditie. Hierdoor is dit ook een prima manier om bijvoorbeeld gewicht te verliezen. Een fijne manier om aan yoga te doen en ook nog eens af te vallen!  

Hatha yoga

Dit is de meest zuivere vorm van yoga die er bestaat. De naam staat voor een combinatie tussen ‘Ha’ wat staat voor de maan en ‘Tha’, wat staat voor de zon. Tegenstellingen dus, net als yin en yang en zwart en wit. Het draait hier om de balans vinden tussen uitersten, waarbij de ademhaling centraal staat.

Bikram yoga

Deze vorm van yoga wordt beoefend in een ruimte tussen de vierendertig en veertig graden. Door deze hoge temperaturen, wordt de bloedsomloop extra gestimuleerd. Doordat je transpireert tijdens deze vorm van yoga, verlies je ook nog eens veel afvalstoffen, wat een reinigende werking heeft op lichaam en geest. Het verschil tussen Hatha yoga en Bikram yoga is met name dat Hatha yoga bij normale temperaturen plaatsvindt en Bikram yoga bij hoge temperaturen. Lijkt het je leuk om aan yoga te doen en ben je geïnteresseerd in nog meer lifestyle onderwerpen zoals bijvoorbeeld wonen en koken? Lees dan de interessante blogs die je kunt vinden op deze lifestylegids