Website maken voor dummies, zo doe je dat

Website maken voor dummies, zo doe je dat

Wil jij zelf een eigen WordPress website gaan maken? Dan heb je ongekend veel mogelijkheden, maar hoe kun jij nu de beste thema’s en of page builders vinden waarmee jij zonder technische kennis zelf jouw eigen website of webshop kunt gaan bouwen. In deze blog ga ik jou daarom uitleggen hoe je als Dummie zelf een WordPress website kunt maken. 

Is het mogelijk om al dummie een eigen website te maken?

De eerste vraag die ik regelmatig krijg is of het mogelijk is om als dummie een (WordPress) website te maken. Ik snap goed waar deze vraag vandaan komt, want een aantal jaar geleden was het maken van een website zonder technische kennis echt onmogelijk. Je had namelijk in ieder geval kennis van HTML en CSS nodig om een super simpele website bouwen. Wou je iets technischer gaan? Dan was het ook erg handig om kennis te hebben over PHP en JavaScript. 

Doordat er de afgelopen jaren zoveel ontwikkelingen hebben plaatsgevonden is het inmiddels mogelijk om zonder enige technische kennis als dummie of beginner een eigen website te maken.  

Waarmee kun jij als Dummie een eigen website maken?

Heb jij zelf al wat onderzoek gedaan naar verschillende programma’s waarmee jij als dummie jouw eigen website kunt maken? Dan zul je WordPress ongetwijfeld zijn tegengekomen. WordPress is namelijk veruit het populairste en beste systeem om zelf jouw eigen website of webshop te bouwen. Wel is het vervolgens belangrijk om een snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema te gebruiken, maar hier zal ik jou later in deze blog meer over vertellen.

Het voordeel van WordPress is dat het erg populair en makkelijk in gebruik is. Wil jij later overstappen naar een ander design? Dan kan dit een stuk makkelijker dan wanneer je gebruik maakt van een tool als Wix of Joomla. 

Een ander voordeel van WordPress is dat het in basis volledig gratis is. Jij kunt WordPress vanuit jouw hostingpakket namelijk met één druk op de knop gratis installeren. Vervolgens kun jij een WordPress thema installeren en direct beginnen met bouwen.

Jouw website bouwen met Divi van Elegant Themes

Binnen WordPress heb je de keuze uit duizenden WordPress thema’s. Een thema bepaald de functionaliteiten van jouw website, maar nog belangrijker de gebruiksvriendelijkheid en de zoekmachine vriendelijkheid. Wil jij dus eenvoudig een website bouwen als dummie, maar ook direct een goede basis leggen om gevonden te worden in Google? Dan is het belangrijk om gebruik te maken van een goed WordPress thema. 

Een WordPress thema dat ik zeker kan aanraden is het Divi WordPress Theme. Dit is op dit moment een van de beste WordPress thema’s die jij kunt gebruiken. Het thema is namelijk snel, zoekmachine vriendelijk en erg gebruiksvriendelijk. Met dit thema kun jij daarom zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop bouwen.

Naast dat Divi een WordPress thema is, is het ook direct een WordPress builder. Divi is dus eigenlijk een volledig systeem binnen WordPress om zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website te bouwen.

Grote keuze uit templates bij Divi

Vind jij het bouwen zelf niet leuk, ontbreekt de inspiratie, of kost dit je teveel tijd? Dan is Divi van Elegant Themes al helemaal een goede keuze, want je krijgt namelijk toegang tot meer dan 1.000 website templates.

Binnen deze bibliotheek zijn echt voor alle soorten websites templates te vinden die jij met één druk op de knop kunt importeren. Het enige wat jij vervolgens nog hoeft te doen is het toevoegen van teksten en misschien wat afbeeldingen. Vervolgens kun jij jouw website direct live zetten.

Met Divi is het zelfs mogelijk om onder enige technische kennis jouw eigen website live te zetten als dummie binnen een tot twee uur!