Waarom een handgeschreven brief zo gewaardeerd wordt

Waarom een handgeschreven brief zo gewaardeerd wordt

Kun jij je nog herinneren wanneer je voor de laatste keer een handgeschreven brief hebt ontvangen? Waarschijnlijk is dit alweer even geleden. Wellicht kun je jezelf ook nog herinneren dat je liefdesbrieven schreef aan je geliefde. Of wellicht aan iemand die helemaal niet wist dat je op haar/hem verliefd was. Handgeschreven brieven blijven ook in dit digitale tijdperk een krachtig medium en worden altijd door de ontvanger gewaardeerd.

Een handgeschreven brief biedt ruimte voor emoties

Als je een brief naar iemand gaat schrijven, zul je eerst goed nadenken over wat je precies wilt schrijven. Bij dit nadenken komen er al emoties los die later in de brief terug zullen komen. Voordat je begint met schrijven moet je goed nadenken over de opbouw van de brief, als je halverwege bent en de brief is mislukt, zou dit namelijk zonde van al je werk zijn. Een voordeel van een handgeschreven brief is ook dat je er meer emoties in durft te stoppen. Dit zal de ontvanger waarderen.

Handgeschreven brief is persoonlijk

Per dag krijg je nu misschien wel tientallen mails binnen. Je leest ze vluchtig, archiveert ze of verwijdert ze meteen. Een handgeschreven brief is persoonlijk en hiervoor zul je meer aandacht hebben. Dit maakt een handgeschreven brief dan ook veel persoonlijker dan een getypte brief of een email. Een handgeschreven brief bewaar je. Een handgeschreven brief lees je nog eens terug en koester je.

Bereik je doel met een handgeschreven brief

Als je doel is om iemand te overtuigen van je liefde, schrijf dan een handgeschreven brief. Je maakt meteen indruk en je kunt al je emoties kwijt in deze brief. Ben je op zoek naar een oude liefde? Postcode onbekend? Je kunt deze gemakkelijk digitaal opzoeken. Je kunt namelijk bij verschillende postcodecheckers gewoon het adres invoeren. Als je wel de straatnaam weet en het huisnummer, kun je gemakkelijk de postcode erbij zoeken en de brief opsturen. Andersom is dit overigens ook mogelijk. Aan de hand van een postcode en huisnummer kun je een straat zoeken.


Heb jij wat aan dit artikel gehad? Jouw handgeschreven brief betovert de liefde van je leven. Gegarandeerd.