Wat zijn de leukste citytrips in Spanje?

Wat zijn de leukste citytrips in Spanje?

Spanje is het land van de tapas, van het stierenvechten en het vurige temperament. Toch is Spanje ook het land van de heerlijke stranden, de uitstekende Spaanse keuken en de schitterende natuur. Voor een citytrip is het dan ook zeer de moeite waard om te kiezen voor één van de Spaanse steden. Wij hebben de leukste stedentrips naar Spanje, voor je op een rijtje gezet!

Valencia

Valencia telt ongeveer 800.000 inwoners en is hiermee de derde grootste stad van het land. Misschien is dat ook wel weer de charme van deze stad, want juist omdat het geen megastad is, kun je er heerlijk relaxt rondwandelen. Er heerst een fijne sfeer in de stad, zelfs in de fraaie, oude binnenstad is het goed vakantie vieren. Het is zeker de moeite waard om in Valencia Mercado Central te bezoeken, dit is de grootste markt van de stad. Bezoek ook zeker het la Virgen plein in Valencia, aan dit plein liggen onder andere de Basiliek en de Kathedraal van Valencia.

Barcelona

Places to visit in Barcelona? In Barcelona zijn zoveel bezienswaardigheden, dat je eigenlijk niet weet, waar je moet beginnen. Gelukkig is Barcelona een compacte stad, waar je in een paar dagen toch heel veel kunt zien. Natuurlijk mag een bezoek aan de Sagrada Familia niet ontbreken, net als een wandeling door Park Guell. Hou je van voetbal? Dan is een bezoek aan Camp Nou absoluut een must, je kunt alles hier van dichtbij bekijken en veel te weten komen over de historie van de club. Misschien kun je wel een wedstrijd bijwonen! Lekker slenteren over de Ramblas is natuurlijk ook echt iets wat je gedaan moet hebben in Barcelona.

Sevilla

Ook Sevilla is zo’n heerlijke Spaanse stad die zich bij uitstek leent voor een stedentrip. In een paar dagen kun je hier veel zien van de stad. Je vindt er veel bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Plaza de Toros de la Real Maestranza. Dit is de grootste arena van Spanje, als het gaat om stierenvechten. Seville is hier wereldberoemd mee geworden, toeristen uit de hele wereld willen deze arena maar wat graag zien. Kies jij ook voor het prachtige Sevilla?