Hoe kan je het best je witte wijn bewaren?

Hoe kan je het best je witte wijn bewaren?

Om de smaak van uw wijn te behouden, is het belangrijk deze op de juiste manier te bewaren. Anders zou u per ongeluk een geweldige fles wijn kunnen verspillen. De beste manier om uw witte wijn te bewaren is op een koele, donkere plaats waar hij minder is blootgesteld aan temperatuur- en lichtschommelingen. Temperatuurschommelingen kunnen er immers voor zorgen dat je wijn sneller bederft.

Bewaren op een koele, donkere plaats

Best kan je de wijn dus bewaren op een plaats waar hij minder wordt blootgesteld aan schommelingen in temperatuur en licht . Uw wijn blijft langer vers als u hem bewaart op een koele, donkere plaats waar hij minder wordt blootgesteld aan warmte en zonlicht.

Als u uw wijn in de koelkast of op een andere koude plaats bewaart, zorg er dan voor dat het niet te koud is, anders loopt u het risico de wijn te beschadigen. Als u uw wijn op een warme plaats bewaart, zal hij te warm worden en zal de smaak worden aangetast. Een speciale wijnkoelkast is zeker ook een optie, daarin kan je witte wijn langere tijd op de perfecte temperatuur bewaren.

24 uur in de koelkast bewaren

Als u het grootste deel van de fles in één keer opdrinkt, kunt u de wijn het beste 24 uur in de koelkast bewaren voordat u de rest overgiet in een schone recipiënt met een luchtdicht deksel. Dit zal ervoor zorgen dat de smaak niet wordt aangetast.

Overgebleven wijn kunt u ook tot drie maanden invriezen.

Je kan wijn ook tot maximum drie maanden in de vriezer leggen. Wanneer u de wijn terug laat ontdooien, zorg er dan voor dat hij op een koele plaats staat en laat hem op kamertemperatuur komen alvorens hem te serveren, om de beste smaak te krijgen.

Bewaar de resterende flessen rechtop

Dit moet je doen zodat ze niet lekken of hun inhoud verdampt. Als u ze op hun zijkant bewaart, wikkel ze dan strak in plasticfolie om ervoor te zorgen dat ze vers blijven.

Als u niet van plan bent uw wijnoverschotten te lang te bewaren, kunt u ze maximaal een week in de koelkast bewaren.

Geopende flessen wijn bewaren

Bewaar een geopende fles wijn in de koelkast en zorg ervoor dat u hem binnen twee dagen opdrinkt, anders kan de smaak drastisch veranderen . Je kunt de wijn ook overgieten in een schone bak met een luchtdicht deksel en hem maximaal vier dagen in de koelkast bewaren.

Bewaar flessen horizontaal als ze vol zijn

Bewaar flessen die vol zijn horizontaal om de kurk vochtig te houden. Als u ze rechtop bewaart, kan de kurk uitdrogen en lucht in de fles laten, waardoor de wijn bederft.

Dat was het voor het bewaren van witte wijn! Zoals u ziet, zijn er veel verschillende manieren om het te doen.