Wat is een 3D houten puzzel?

Wat is een 3D houten puzzel?

Ben of ken je iemand die wel van een puzzel uitdaging houdt? Mooi zo, dan zal je dit vast wel interessant vinden. Naast de normale kartonnen legpuzzels met de vele stukjes is er namelijk ook nog een veel grotere uitdaging en dat is de 3D houten puzzel. Hieronder volgen een paar punten over het hoe en wat van deze puzzels.

Van welk materiaal zijn deze puzzels gemaakt?

Om het makkelijk, kwalitatief hoog en daarnaast ook nog eens betaalbaar te maken zijn deze puzzels vervaardigd uit hoogwaardig triplex. Dit zorgt ervoor dat de puzzel niet te zwaar is maar aan de andere kant stevig genoeg is en dus ook tegen een stootje kan. Wat ook erg handig is, en een berg geknoei scheelt, is dat je deze puzzels zonder lijm in elkaar kunt zetten. Mocht er dus iets niet goed zitten dan kan je de stukjes moeiteloos van elkaar af halen.

Uit welke varianten kan ik kiezen?

Er is voor iedere smaak wel iets leuks te vinden, denk bijvoorbeeld aan een trein, een molen, de Tower Bridge, een eenhoorn, er bestaan zelfs puzzels in de vorm van een klok die echt werkt. Is dat een leuk kunstwerk om aan je muur te hebben hangen?

Vanaf welke leeftijd is een 3D houten puzzel geschikt?

Over het algemeen kan je er van uit gaan dat iedereen vanaf 14 jaar oud genoeg is om met deze leuke hobby aan de slag te gaan. Voor jongeren onder de 14 jaar is het misschien prettig om de hulp te krijgen van een volwassene, al zijn er vast ook een aantal die al handig genoeg zijn om dit helemaal zelf te doen, dit kan natuurlijk per persoon verschillen.

Wat kost een puzzel en waar moet ik beginnen?

In principe kan je het zo duur maken als je zelf wilt, de prijzen verschillen van rond de 20 euro tot ruim 100 euro, het ligt eraan welk pakket je kiest. Grotere puzzels met meer stukjes zijn uiteraard duurder dan een kleinere variant. Voor iedere beurs is er dus wel iets te vinden en het aanbod is groot genoeg, er zijn diverse leuke starterpuzzels in de handel.

Als je voor het eerst een 3D houten puzzel wilt gaan maken, kan het verstandig zijn om eerst met een kleine variant te beginnen. Zo leer je de basis, aangezien het wel heel iets anders is dan de gewone legpuzzels die je gewend bent. Hoe minder stukjes, des te beter kan je overzien hoe je de puzzel in elkaar moet zetten. Dit is eigenlijk hetzelfde principe als bij een gewone legpuzzel.

Waar zijn deze puzzels te koop?

Er zijn een groot aantal speelgoedwinkels waar je deze leuke puzzels kunt aanschaffen, maar Decoaction.nl heeft ze natuurlijk ook. Het voordeel daarvan is dat je lekker vanuit je luie stoel het aanbod op je gemak kunt bekijken, een keuze maken en vervolgens wordt de puzzel netjes bij je thuisbezorgd. Makkelijker kan het niet!