Wanneer is een instructievideo van meerwaarde voor jouw onderneming?

Wanneer is een instructievideo van meerwaarde voor jouw onderneming?

Instructievideo's zijn tegenwoordig enorm populair. Ze worden steeds vaker ingezet door bedrijven om hun product of dienst uit te leggen aan de klant. Maar wanneer is het eigenlijk van meerwaarde voor je onderneming om zo'n instructievideo op te nemen? Het maken van zo'n video is namelijk niet gratis. Voordat je deze investering doet, moet je dus goed weten of dit wel een goede optie is voor jouw bedrijf.

Zakelijke instructievideo maken

Een instructiefilmpje kan handig zijn om uit te leggen wat jullie precies doen als bedrijf. Veel bedrijfsvideo's, zoals reclames en korte spotjes, zijn meestal gericht op het vergroten van de naamsbekendheid. Zijn de meeste mensen al bekend met het product of de dienst die je levert? Of zijn er al andere producten of diensten op de markt die erg lijken op wat jullie doen? Dan is het belangrijk om te werken aan het imago en de bekendheid van je bedrijf. Je moet mensen er namelijk van overtuigen om jouw product of dienst af te nemen in plaats van die van een ander.

Nieuwe producten en technieken

Als je een nieuw product wilt gaan promoten, kun het beste kiezen voor een andere aanpak. Mensen zullen namelijk niet bekend worden met jouw bedrijf als ze niet snappen wat je levert. Verkoop je een product? Dan moeten mensen goed weten wat dit product is, wat het doel ervan is en wat je er allemaal mee kunt doen. Lever je een dienst? Dan moet je ook aan mensen uitleggen hoe dit in zijn werk gaat. In dit geval kan een instructievideo dus erg handig zijn om deze informatie aan mensen over te brengen. Dit is ook een stuk leuker dan een website, folder of handleiding met veel tekst.

Een instructievideo kun je opnemen met acteurs achter een camera. Zij kunnen dan uitleggen of demonstreren hoe het product of de dienst in elkaar steekt. Een animatiefilmpje maken is hierbij ook erg leuk. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een korte, strakke animatie te maken met een duidelijke uitleg. Je kunt zo visueel aan klanten duidelijk maken waarom jouw product of dienst zo belangrijk is. Een instructievideo is dus altijd van meerwaarde als je informatie moet overbrengen aan de klant.