Waarom kiezen voor een citytrip naar Italië?

Waarom kiezen voor een citytrip naar Italië?

Ben jij toe aan een leuke citytrip naar een prachtig land? Denk dan eens aan Italië! Dit land heeft zoveel mooie steden dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Hieronder hebben we een selectie voor je gemaakt van de twee mooiste steden van Italië, namelijk Milaan en Rome. Benieuwd voor welke stad jij gaat kiezen!

Stedentrip naar Milaan:

Een van de mooiste steden in Italië is zonder twijfel Milaan. Deze bruisende modestad staat bekend om haar prachtige modehuizen en vele winkelstraten, maar heeft daarnaast ook een rijke geschiedenis en indrukwekkende architectuur. Een must-visit voor elke cultuur- en mode liefhebber! Om te beginnen kun je natuurlijk niet naar Milaan gaan zonder de Duomo di Milano te bezoeken. Deze majestueuze kathedraal is een van de grootste en bekendste ter wereld en is zeer indrukwekkend om te zien. Het is ook mogelijk om de kathedraal van binnen te bezichtigen en zelfs het dak op te gaan voor een adembenemend uitzicht over de stad. Na het bewonderen van de Duomo kun je een bezoek brengen aan het Castello Sforzesco. Dit kasteel was vroeger het thuis van de hertogen van Milaan en nu een museum met prachtige kunstwerken en historische voorwerpen. Ook is er een mooi park rondom het kasteel waar je kunt genieten van een wandeling of een picknick in het zonnetje. Voor de mode-liefhebbers is een bezoekje aan de Galleria Vittorio Emanuele II een absolute must. 

Stedentrip naar Rome:

Een andere prachtige stad is natuurlijk Rome. Deze eeuwenoude stad is de thuisbasis van het machtige Romeinse Rijk en dit is terug te zien in de vele indrukwekkende historische bezienswaardigheden. Een bezoek aan het Colosseum mag natuurlijk niet ontbreken. Dit amfitheater is een van de belangrijkste symbolen van Rome en een van de best bewaarde gebouwen uit de oudheid. Je kunt hier een rondleiding krijgen en meer leren over de geschiedenis van dit imposante bouwwerk. Voor de kunstliefhebbers is een bezoek aan Vaticaanstad een must. Hier vind je de prachtige Sint-Pietersbasiliek en het Vaticaanse museum met de wereldberoemde Sixtijnse Kapel en vele andere kunstwerken. Het is aan te raden om van tevoren online tickets te kopen, zodat je de lange wachtrijen kunt vermijden. Naast al het historische en culturele, is het ook fijn om te ontspannen in Rome. Dit kan perfect in de gezellige wijk Trastevere, waar je heerlijk kunt rondwandelen en genieten van de vele leuke winkeltjes, restaurants en terrasjes. Ook de Fontana di Trevi in Roma mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan Rome, want volgens de legende zal je terugkeren naar de stad als je een muntje in de fontein gooit.

Samenvatting

Het maken van een stedentrip naar Italië is een geweldige ervaring. Het land heeft zoveel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis, mode en heerlijk eten. Of je nu kiest voor de bruisende modestad Milaan of het eeuwenoude Rome, je zult met volle teugen genieten van al het moois dat deze steden te bieden hebben!