Hier moet je aan denken bij een echtscheiding

Hier moet je aan denken bij een echtscheiding

Een echtscheiding is een emotionele periode waarin een hoop zaken naar voren komen die geregeld dienen te worden om het huwelijk te ontbinden. Als jullie besluiten te gaan scheiden kunnen jullie dat op meerdere manieren vorm geven. De beste manier om te gaan scheiden is in goed overleg. Als jullie samen eerlijke afspraken kunnen maken, is het mogelijk om zelfs middels een online scheiding de scheiding aan te vragen. Dit is de goedkoopste manier van scheiden, aangezien een scheidingsadvocaat alleen het echtscheidingsverzoek hoeft in te dienen bij de rechtbank. Het echtscheidingsconvenant zijn jij en je ex-partner immers dan al overeengekomen. In de praktijk is het natuurlijk niet altijd mogelijk om deze afspraken te maken. Staan jullie wel in goed contact, maar lukt het niet om sommige zaken vorm te geven of willen jullie advies van een expert? Schakel dan een echtscheidingsadvocaat of mediator in. De mediator/scheidingsadvocaat ondersteunt jullie bij het maken van afspraken en deze vervolgens vast te leggen in het echtscheidingsconvenant en eventuele ouderschapsplan. Zeker als er een eigen onderneming is, er speciale pensioen afspraken zijn of als er schulden zijn, is de rol van een gespecialiseerde scheidingsadvocaat onmisbaar gezien de toch grote (financiƫle) belangen. Door te kiezen voor een gezamenlijke advocaat delen jullie de kosten. De objectieve en realistische blik van de advocaat/mediator stroomlijnt de echtscheidingsprocedure. Zijn jullie beide akkoord? Dan zal de advocaat het echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank.

Scheidingsadvocaten als jullie er niet uit komen

Om wat voor reden dan ook, een scheiding verloopt soms ook met een hoop boosheid en onderlinge frustraties. Helpt de bemiddeling van een mediator of scheidingsadvocaat om afspraken op papier te zetten? Dan is de enige stap die genomen kan worden om beide een eigen echtscheidingsadvocaat in te huren. De scheidingsadvocaten nemen de onderhandelingen over. Jouw scheidingsadvocaat behartigt jouw belangen en die van je ex-partner de belangen van de ex-partner. Het voordeel hiervan is dat je in principe geen contact (of zo min mogelijk) met je ex-partner. Dit maakt de echtscheidingsprocedure natuurlijk wel duurder, aangezien jullie beide een eigen scheidingsadvocaat in dienst hebben. 

Echtscheidingsadvocaat Utrecht

Heb je een vraag of wil je meer weten over een echtscheidingsprocedure? Schroom niet om tijdig je te laten adviseren door een scheidingsadvocaat bij jouw in de buurt. De keuze voor een gespecialiseerde advocaat die werkzaam is in jouw woonplaats is verstandig. Zoek je bijvoorbeeld een echtscheidingsadvocaat Utrecht? Dan is het fijn dat de advocaat ook werkzaam is in je regio. De meeste advocaten vermelden dit duidelijk op hun website. Je kunt ook een advocaten zoekmachine gebruiken om verschillende echtscheidingsadvocaten Utrecht met elkaar te vergelijken.