Waarom heeft het Colosseum in Rome zoveel aantrekkingskracht?

Waarom heeft het Colosseum in Rome zoveel aantrekkingskracht?

Het Colosseum in Rome is de meest bezochte bezienswaardigheid ter wereld. Het is één van de zeven wereldwonderen en maakt op iedere bezoeker die er komt, veel indruk. Het Colosseum werd gebouwd op het moment dat het Romeinse Rijk op zijn hoogtepunt was en dat is heel goed terug te zien aan de omvang en de uitstraling van het gebouw. Vroeger werden hier gevechten op leven en dood gehouden, werden hier mensen geëxecuteerd, maar werden er ook voorstellingen gehouden. Waarom heeft juist het Colosseum nu zoveel aantrekkingskracht op mensen? Hieronder kun je het lezen!

Indrukwekkende historie

Wat zich vroeger in het Colosseum heeft afgespeeld, boeit mensen mateloos. Het gebouw werd gebouwd rond 70 na Christus. Destijds waren er nog niet de bouwtechnieken zoals we die vandaag de dag kennen, dus alles moest met de hand worden gedaan. Los van het bouwwerk op zich, is het ook nog eens prachtig versierd met versieringen en beelden. Destijds werd er al gebruik gemaakt van liften, om bijvoorbeeld de wilde dieren omhoog te transporteren. Deze dieren werden van onder het Colosseum omhoog gebracht met de lift, zodat ze middenin de arena verschenen en direct konden vechten. Vroeger liet men het Colosseum ook vollopen met water, om er bijvoorbeeld zeeslagen in na te kunnen spelen. Deze indrukwekkende historie trekt veel bezoekers naar het Colosseum Rome.

Gladiatoren

Wil jij ook een kijkje nemen op de plek waar vroeger de gladiatoren het tegen elkaar opnamen? Waar mensen de doodstraf kregen en waar acrobaten hun shows opvoerden? Waar complete zeeslagen werden nagespeeld in een onder water gelopen Colosseum? Kies er dan voor om je Colosseum tickets online te bestellen. Zoals je begrijpt, is het iedere dag razend druk bij het Colosseum en kunnen de wachttijden flink oplopen. Door vooraf je tickets te bestellen, kun je straks meteen doorlopen. Hoef je niet een paar uur in de wachtrij te staan, terwijl er een hete zon op je hoofd schijnt. Ideaal als je bijvoorbeeld meerdere bezienswaardigheden in Rome gaat bezoeken, dan kun je precies inplannen hoe laat je bij het Colosseum naar binnen wilt gaan. Wachten hoef je hier in ieder geval niet, jij kunt meteen gaan genieten van dit wereldwonder!