Waarom betaalt een goede bureaustoel zichzelf terug?

Waarom betaalt een goede bureaustoel zichzelf terug?

Heb je een kantoorbaan en zit je vrijwel de hele werkdag op een bureaustoel? Werk je veel thuis en zit je ook hier de hele dag op een (bureau)stoel te werken? In beide gevallen is het belangrijk om dan eens kritisch te kijken of de bureaustoel waarop je zit, wel echt goed bij je past. Een verkeerde bureaustoel kan ervoor zorgen dat je fysieke klachten krijgt of minder goed presteert. Ben je benieuwd waar een goede bureaustoel aan moet voldoen? En waarom een goede bureaustoel zichzelf terugverdient? In onderstaand blog kun je dit allemaal lezen!

Goede ondersteuning

Een goede bureaustoel biedt je lichaam de ondersteuning die het verdient. Als je aan het werk bent, moeten je benen, armen en rug genoeg ondersteuning krijgen. Wordt een lichaamsdeel niet goed ondersteund, dan kan dit op de lange termijn voor klachten zorgen. Neem als voorbeeld de rug, als dit lichaamsdeel niet voldoende ondersteuning krijgt van de rugleuning, kan dit leiden tot serieuze klachten. Het gevolg? Rugpijn tijdens het werken, of misschien wel gedeeltelijke- of volledige uitval.

Bureaustoel op maat instellen

Een bureaustoel bestaat uit meerdere onderdelen, onder andere de rugleuning, de armleuningen en het zitgedeelte. Als je kiest voor een bureaustoel waarbij je ieder afzonderlijk gedeelte op maat in kunt stellen, weet je zeker dat ieder lichaamsonderdeel goed ondersteund gaat worden. Wist je dat er heel veel te kiezen valt als het gaat om bureaustoelen? Zo kun je kiezen voor een bureaustoel van leer of juist van stof. Wil je gaan voor een mooie rode bureaustoel of liever voor zakelijk zwart? Wil je gaan voor een klassieke bureaustoel of voor een design stoel? Online zijn er veel bureaustoelen, waar je uit kunt kiezen!

Prima investering

Al je klachtenvrij kunt werken op je bureaustoel heeft dit heel veel waarde. Veel bureaustoelen zorgen er (onbewust) voor dat je het wel gehad hebt om een uur of vier ’s middags. Waardoor je dat laatste uurtje maar net aan doorkomt. Een goede bureaustoel zorgt ervoor dat je juist de hele dag door gemotiveerd blijft om lekker te werken, simpelweg omdat je lichaam voldoende ondersteuning krijgt en niet vermoeid raakt. Hier komt nog bij dat je met een goede bureaustoel ’s avonds ook nog zin hebt om wat te doen; lekker sporten of bijvoorbeeld uit eten gaan met je partner. Dit laatste zorgt er juist weer voor dat je de dag erna weer fris aan de start verschijnt. Een hogere productie, meer motivatie om te werken en veel minder kans op fysieke klachten; een goede bureaustoel verdient zichzelf dus terug! Voor welke bureaustoel ga jij?