Waar moet je aan denken bij het verkopen van een partijhandel?

Waar moet je aan denken bij het verkopen van een partijhandel?

Wil je jouw partijhandel verkopen aan een opkoper? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden zodat er niet iets verkeerd gaat in het verkoopproces. Hier lees je een aantal tips voor het verkopen van je partijhandel.

Bedenk waarom je jouw partijhandel wilt verkopen

Klinkt heel logisch, toch? Maar voordat je met een opkoper van jouw partijhandel in zee gaat, is het handig om te bedenken waarom je eigenlijk jouw bedrijf of deel van jouw bedrijf wilt verkopen. Wil je meer ruimte hebben? Of heb je voorraden over van seizoensgebonden producten? Er kunnen verschillende redenen zijn om jouw partijhandel te willen verkopen. Door duidelijk te hebben voor jezelf waarom je jouw partijhandel wilt verkopen, zal het makkelijker zijn om een geschikte opkoper te vinden.

Bepaal je waarde

Voordat je direct met een opkoper gaat praten, is het handig om eerst te kijken hoeveel datgene wat je wilt verkopen eigenlijk waard is. Verschillende opkopers zullen verschillende prijzen geven voor jouw partij en daarom is het goed om te weten in welke range jouw partijhandel zit. Om jouw waarde te laten bepalen kun je bijvoorbeeld een specialist inhuren die een waardebepaling voor jou kan uitvoeren.

Wat is jouw minimum?

Voordat je jouw partij laat opkopen, zorg ervoor dat je een minimaal bedrag hebt waarvoor jij jouw bedrijf wilt verkopen. Door dit helder te hebben, zorg je ervoor dat je jouw handel niet verkoopt voor minder geld dan waar jij je comfortabel bij voelt.

Maak de koper verliefd

Is jouw bedrijf langzaam maar zeker aan het aftakelen en is dat de reden waarom je het wilt verkopen? Laat dit dan vooral niet doorschemeren. Je wilt juist dat de opkoper van jouw partijhandel verliefd wordt op jouw bedrijf of jouw producten zodat je jouw partij onder de beste voorwaarden kunt verkopen.

Je kunt altijd ‘nee’ zeggen

Denk je dat je een geschikt bedrijf hebt gevonden die jouw partijhandel wilt opkopen? Wees je er dan van bewust dat je altijd ‘nee’ kan zeggen tegen de opkoper. Voelt het op het laatste moment toch niet helemaal goed of is niet alles goed geregeld? Dan kun je altijd ‘nee’ zeggen en op zoek gaan naar een opkoper waar jij je beter bij voelt. Uiteindelijk wil je namelijk je partijhandel verkopen voor een goed bedrag maar er ook een goed gevoel aan overhouden.

Zorg dat alles goed geregeld is

En last but not least: zorg dat alles goed geregeld is wanneer je een geschikte opkoper hebt gevonden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de contracten. Als je straks namelijk je handtekening hebt gezet, wil je zeker weten dat de verkoop op een betrouwbare en goede manier is gedaan, toch?