Waar een uitvaartverzekering afsluiten?

Waar een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekering sluit je niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor je nabestaanden af. Zij hoeven zich immers geen zorgen meer te maken over de kosten voor jouw uitvaart. En deze kosten kunnen nog aardig oplopen. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost al snel achtduizend Euro. Dat is veel geld voor nabestaanden, als er niets geregeld is. Als je eenmaal besloten hebt om een uitvaartverzekering af te sluiten, kan de zoektocht naar de ideale verzekering beginnen!

Welke vorm past bij jou?

Vind je het een prettige gedachte dat alles voor je nabestaanden geregeld is? Dat ook de invulling van de uitvaart zelf al geregeld is? In dit geval kun je het beste kiezen voor een natura uitvaartverzekering. Bij deze vorm kies je voor een aantal diensten die uitgevoerd zullen worden. Zelfs de administratieve afhandeling wordt hierbij geregeld. Als je het prettiger vindt dat nabestaanden een bedrag krijgen om je uitvaart van te betalen, past een kapitaal uitvaartverzekering beter bij je. De nabestaanden kunnen hierbij zelf bepalen wat er met dit geld gebeurt. Een combinatie van beide vormen is ook mogelijk.

Bedrag uitvaartverzekering

Je kunt voor jezelf in kaart brengen wat jij belangrijk vindt aan je uitvaart. Wil je jezelf laten cremeren of wil je worden begraven? Iemand laten optreden tijdens de afscheidsdienst? Hoeveel rouwauto’s wil je inzetten? Heb je nog bijzondere wensen, zoals het uitstrooien van je as op een speciale plek? Als je jouw ideale uitvaart in beeld hebt gebracht, kun je ook uitrekenen wat de totale kosten ongeveer zullen zijn van je uitvaart. Dit kun je per onderdeel bij elkaar optellen. De kosten van een crematie zijn bijvoorbeeld lager dan die van een begrafenis. Een rouwauto van een specifiek merk maakt een uitvaart juist weer duurder. Allemaal keuzes die je zelf in de hand hebt. Jij bepaalt zelf welk bedrag er beschikbaar moet zijn op het moment dat je komt te overlijden.

Kiezen voor uitvaartverzekering

Als je weet welke vorm je wilt en welk bedrag je uit wilt laten keren, kun je gericht uitvaartverzekeringen vergelijken. Er zijn verschillende aanbieders waaruit je kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een uitvaartverzekering van Uitvaartdirekt.nl Een uitvaartverzekeraar die rekening houdt met je persoonlijke wensen, waar nabestaanden goed begeleid worden als je er niet meer bent. Een verzekeraar waar je met een gerust hart je verzekering af kunt sluiten.