Is de zomer al voorbij? Dit zijn de kersttrends van 2022.

Is de zomer al voorbij? Dit zijn de kersttrends van 2022.

Het is alweer bijna september en dat betekent dat de kersttrends voor 2022 al bekend zijn. De winkels liggen straks weer vol met kerstspullen en iedereen begint langzaam aan met de voorbereidingen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste trends voor het komende kerstseizoen. Hopelijk kun je hiermee inspiratie opdoen om ook jouw kerst helemaal in de juiste sfeer te krijgen.

De klassieke kerstboom

De eerste trend die we bespreken is de klassieke kerstboom. Deze zal ook dit jaar weer populairder gaan wonen. Waar de afgelopen decennia steeds meer nederlanders een kunstmatige boom in huis haalden, zien we nu dat er steeds meer mensen terugkeren naar de echte kerstboom. Een echte boom geeft toch net even wat meer sfeer en gezelligheid dan een kunstboom. Daarnaast is het natuurlijk super leuk om met het hele gezin naar de boomkwekerij toe te gaan om een boom uit te zoeken.

Kerstkaarten met foto's

Ook dit jaar zijn kerstkaarten met foto's erg in trek. Dit is natuurlijk niet zo gek, want wat is er nou leuker dan een unieke kerstkaart met eigen foto tijdens de feestdagen. Op deze manier kunnen jouw vrienden en familie (ook ver weg) zien hoe het met je gaat en hoe het er bij jou thuis uitziet.

De kersttrui

De kersttrui komt weer helemaal terug. Ook dit jaar zullen er weer veel leuke en unieke exemplaren te vinden zijn in de winkels. Kies bijvoorbeeld voor een trui met een leuke kerstprint, of ga voor een grappige trui met een tekst. Een beetje humor is altijd goed tijdens de feestdagen! Denk aan bedrukkingen zoals 'Ho ho ho, Merry Christmas' of 'Kerstmis is een tijd voor gezelligheid'. Een kersttrui kind kopen of als volwassenen? Voor iedereen is dit leuk.

De unieke huisjes

Als laatste bespreken we de unieke huisjes. Dit zijn kleine (kerst)huisjes die je in en om het huis kan neerzetten. Ze zijn vaak versierd met kerstversieringen, lichtjes en (kerst)figuren. In de meeste gevallen beginnen mensen met het kopen van één of twee huisjes, maar dit loopt al vaak jaarlijks uit tot een verzameling van tientallen huisjes. Het is natuurlijk erg leuk om te zien hoe je verzameling elk jaar groeit.

Welke trends ga jij dit jaar toepassen?