Hoe schrijf je een SEO vriendelijke producttekst?

Hoe schrijf je een SEO vriendelijke producttekst?

Heb jij een website waar je regelmatig productteksten op plaatst? Dan wil je natuurlijk wel dat deze productteksten gelezen worden en hierdoor uiteindelijk je producten worden gekocht. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat jouw productteksten zo SEO vriendelijk mogelijk zijn? Wij hebben vijf goede tips voor je!

Voor wie schrijf je de tekst?

Wie is je doelgroep? Jongeren? Ouderen? Vrouwen? Mannen? Als je dit duidelijk in beeld hebt, dan is het belangrijk om erachter te komen wat jouw doelgroep belangrijk vinden als het gaat om de productteksten? Willen zij veel informatie? Of juist liever een beknopte omschrijving van het product? Dit is belangrijk om te weten, weet voor wie je de tekst schrijft!

Zoekwoorden

Het verwerken van de juiste zoekwoorden, blijft een belangrijk onderdeel van een goede SEO-producttekst. Waar rankt Google op? Goed zoekwoordenonderzoek is hierbij cruciaal om te weten wat jouw doelgroep intypt om jouw producten te vinden. Verwerk deze zoekwoorden in je teksten en je gaat gegarandeerd beter scoren!

Unieke tekst

Heb je een webshop en voorzie je jouw producten altijd van een producttekst? Zorg er dan voor dat je altijd een unieke producttekst plaatst. Voor het kopiëren en plakken van productteksten wordt je bestraft door Google, bovendien worden originele productteksten door je bezoekers veel meer op prijs gesteld.

Vertel een verhaal

Waarom zouden bezoekers bij jou moeten kopen? Wat maakt jouw webshop zo uniek? Door bij je producten en op je website een uniek verhaal te vertellen, geef je bezoekers een reden om terug te komen. Door gebruik te maken van ‘story telling’ kun je jouw bezoekers enthousiasmeren om jouw producten te kopen, maar ook om terug te komen. Een goede SEO webshop tekst voldoet niet alleen aan de technische eisen, maar is ook nog eens leuk om te lezen!

Vraag om professioneel advies

Vind je het lastig om een goede producttekst te schrijven? Win professioneel advies in, hierdoor weet je zeker dat jouw productteksten optimaal zullen scoren. Naast een goed advies over het maken van productteksten, kun je hier natuurlijk ook terecht om je hele website eens goed te onderzoeken. Je zult verbaasd zijn, hoeveel meer omzet je hier nog uit kunt halen!