Hoe lang is het vliegen naar Marbella?

Hoe lang is het vliegen naar Marbella?

Ieder jaar is Marbella een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Zeker voor zonvakanties is het zuiden van Spanje erg geschikt, omdat de temperaturen hier erg hoog liggen. Marbella is een mooie plaats aan de kust, waardoor dit een perfecte bestemming is. Wil je deze zomer of dit najaar met het vliegtuig naar Marbella? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel lees je alles over de luchthavens in Zuid-Spanje, de vliegtijd naar Marbella en meer.

De stad Marbella

Marbella is vooral populair voor zonvakanties en all-inclusive reizen. Het is een leuke, gezellige en veilige stad. Je kunt er lekker relaxen op het strand en genieten van de Spaanse zon. Daarnaast is er genoeg te doen in Marbella, zoals winkelen en uitgaan. Er zijn veel mooie plekken om te bezoeken, zoals het historische centrum of de witte dorpjes in de omgeving. Kortom, Marbella is een perfecte vakantiebestemming.

Wil je een dagje een auto huren, of een rustigere zonvakantie boeken? Kijk dan ook eens naar de kleinere, omliggende plaatsen, zoals Benalmádena, Estepona en Fuengirola. Vanuit Marbella kun je ook gemakkelijk een dagje naar het grote Málaga of naar Gibraltar. Zelfs verdere plaatsen zoals Cádiz en Sevilla zijn vanaf hier maar 2 of 3 uurtjes rijden.

Luchthavens in Zuid-Spanje

Er zijn twee luchthavens die dichtbij Marbella liggen: Málaga Airport en Gibraltar International Airport. Málaga Airport is de grootste luchthaven in Zuid-Spanje en ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Marbella. Gibraltar International Airport ligt dichterbij, namelijk op slechts 30 kilometer van Marbella. Dit is een kleinere luchthaven, waardoor er minder vluchten naar Marbella vertrekken. Eventueel kun je ook nog vliegen met een tussenstop in Spanje, bijvoorbeeld in Madrid of Barcelona.

Vliegtijd naar Marbella

De vliegtijd vanaf Amsterdam naar Marbella is iets langer dan 3 uur. Dit is afhankelijk van de luchthaven waar je vliegt en of er tussenlandingen zijn. Als je vliegt vanaf Eindhoven, Schiphol of Rotterdam Airport, dan is de vliegtijd ongeveer hetzelfde. Je kunt er ook voor kiezen om een vlucht te boeken in Duitsland of België, mocht je dan goedkoper uit zijn. Vluchten naar Marbella duren dus niet heel lang. Opstijgen en landen niet meegerekend, moet je jezelf zo'n 2 uur vermaken in het vliegtuig.