3 voordelen van Bitcoins

3 voordelen van Bitcoins

Net na de lancering van de Bitcoin stond de wereld even perplex. Geld overmaken via de mail? Goederen aankopen via een app? Je geld bewaren in een computer ver weg, met een code? De Bitcoin was geboren en iedereen moest even wennen. Nu omarmen steeds meer beleggers de Bitcoin en zien het als het betaalmiddel van de toekomst. Wat de reden hiervan is? Wij hebben de voordelen van Bitcoins voor je op een rijtje gezet.

Makkelijk in te stappen

Cryptocurrency (digitale valuta) wordt steeds meer gebruikt in de wereld. Beleggen hierin wordt hierdoor ook steeds aantrekkelijker. Wil je ook beginnen met cryptocurrency? Je kunt gemakkelijk starten door via een tussenpersoon cryptocurrency te kopen, bijvoorbeeld Bitcoins. Bij een tussenpersoon betaal je commissiebedrag voor de aankoop, maar weet je wel dat je veilig je aankopen kunt doen. Ook kun je direct bij iemand Bitcoins kopen, echter weet je dan niet of je wel zakendoet met een betrouwbaar iemand. Zelf Bitcoins kopen op een Bitcoin Exchange als CoinbasePro, Bittrex of Binance kan natuurlijk ook. Je moet hiervoor wel wat ervaring hebben, maar het scheelt je dan wel een stukje commissie, die je bij een tussenpersoon kwijt zou zijn.

Belegging voor de toekomst

Als je Bitcoins koopt en de koers stijgt een week later als een raket, dan wil je waarschijnlijk jouw digitale munten meteen verkopen. Als dit niet gebeurt en de koers zakt iets of blijft gelijk, wacht dan gewoon. Experts tippen de Bitcoin als het betaalmiddel van de toekomst. Online nemen de transacties nog steeds toe en hiermee wordt ook de vraag naar stabiele, digitale valuta steeds groter. De Bitcoin is hiervoor het ideale betaalmiddel. Er is geen bank bij nodig en de kosten liggen lagen bij betalingen in Bitcoins. Deze cryptomunt heeft de toekomst, geduld kan hierbij veel geld opleveren.

Spreid je kansen

Heb je veel belegd in traditionele markten en bedrijven? Bijvoorbeeld in goud of zilver? Een innovatieve belegging als Bitcoins zorgt voor een stukje spreiding in je portefeuille. Vallen de rendementen van de traditionele markten en bedrijven tegen? Dan kan het zomaar gebeuren dat de koers van de Bitcoin explosief stijgt. Op dat moment ben je blij dat je jouw kansen gespreid hebt.