Wat doen in de omgeving van Reykjavik?

Wat doen in de omgeving van Reykjavik?

Gaat u binnenkort op vakantie naar IJsland en bent u benieuwd naar de bezienswaardigheden in de omgeving van Reykjavik? Overweeg dan eens de volgende excursies of dagtochten vanaf Reykjavik. De hoofdstad van IJsland is namelijk de perfecte uitvalsbasis voor excursie in de omgeving Reykjavik. Maak een tour door de Gouden Cirkel, bezoek de warmwaterbronnen van de Blue Lagoon of bezoek de zwarte stranden in het zuidelijke deel van IJsland bij plaatsen zoals Vik.

Videy-eiland, dagtocht vanaf Reykjavik

Een bezoek aan Videy Island in Reykjavik is een must voor natuurliefhebbers. Het kleine eiland was ooit de thuisbasis van een klooster dat ooit monniken huisvestte. Deze unieke en serene locatie is een must do en de perfecte plek voor een dagtrip vanuit de hoofdstad van IJsland. Een bezoek aan Videy Island is een uitstekende manier om het ruige landschap van IJsland te proeven. Videy, het grootste eiland van de Kollafjordur-baai, is een populair strand en een plek om vogels te spotten. Het eiland beschikt ook over schilderachtige paden en winterattracties. Hier kun je papegaaiduikers zien cirkelen in de lucht. In de winter kun je er langlaufen, snowboarden en schaatsen. Het onbewoonde eiland is de thuisbasis van een enorm aantal zeevogels. Er zijn snorkeltrips beschikbaar om deze prachtige wezens te bekijken. U kunt ook een bezoek brengen aan het beluga-walvisreservaat. Je kunt zelfs kamperen in de rotsachtige gebieden en de beroemde papegaaiduikers zien terwijl je daar bent. Het festival wordt elk jaar gehouden op de Westman Islands.

Een bezoek aan het eiland Videy in Reykjavik is een must-do activiteit voor natuurliefhebbers en natuurliefhebbers. Het is ook een populaire plek om naar het strand te gaan en vogels te spotten. Er zijn verschillende wandelroutes die je naar pittoreske plekjes brengen. U kunt ook een bezoek brengen aan het strand van Nautholsvik, waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan. Het eiland is dankzij dit alles een indrukwekkende bestemming voor natuurliefhebbers en de unieke architectuur is een must voor iedereen. Ondanks de kleine omvang heeft de stad veel te bieden. Met zoveel bezienswaardigheden om te verkennen, is Reykjavik een ideale bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in het buitenleven.

Golden Circle, no.1 excursie vanaf Reykjavik

Een bezoek aan de Golden Circle is een must als je IJsland bezoekt. U kunt dit doen vanuit een huurauto of tourbus. Tijdens uw reis moet u een bezoek brengen aan de geothermische energiecentrale, de oudste energiecentrale aan de rivier de Sog, en genieten van de groene energie die deze produceert. De fabriek is ook een populaire toeristische bestemming en bezoekers kunnen meer te weten komen over hoe deze energie wordt benut. Bij aankomst in Reykjavik moet u een tour boeken naar het Thingvellir National Park. Dit ongerepte gebied is de oorsprong van het eerste nationale park van het land. De spleetvallei en de spleet tussen twee tektonische platen hebben een grote wetenschappelijke en historische betekenis. Het is ook de thuisbasis van het eerste parlement van IJsland, het Althing, dat wetten uitvaardigde. Dit gebied is ook de thuisbasis van een van de grootste natuurlijke meren van het land.

Gullfoss-waterval is een andere populaire attractie. Het is een waterval met twee niveaus en het pad dat je neemt, stelt je in staat om dicht bij de waterval te komen. In de winter bevriest het water en vormt het golvende golven van glinsterend ijs. Op een zonnige dag creëert deze majestueuze waterval duizenden regenbogen, het resultaat van de mist die opstijgt uit de vallende watervallen. Skalholt is een oude stad die zeker een bezoek waard is. De stad was de thuisbasis van de eerste bisschop van IJsland en had zelfs een eigen school. Het ligt aan de zuidkant van Route 35, die je naar het Skalholt National Park brengt. Het is een opmerkelijke historische stad en is een indrukwekkend voorbeeld van hoe IJsland werd gevormd. Het is ook een goede plek om te bezoeken tijdens een reis naar Reykjavik. Als je niet genoeg tijd hebt om aan de Golden Circle te besteden, kun je het in twee dagen doen. U kunt de hele cirkel op een dagtocht doen, of u kunt een rondrit door het gebied maken. Of u nu kiest voor een rondleiding of self-drive, u zult versteld staan ​​van de bezienswaardigheden en geluiden van de regio!