Hoe kun je de kans op diefstal van je bestelbus verkleinen?

Hoe kun je de kans op diefstal van je bestelbus verkleinen?

Helaas zijn bestelbussen vaak het doelwit van criminelen, waardoor diefstal vaak voorkomt. Dat is een vervelende kwestie voor veel ondernemers die voor hun werk afhankelijk zijn van hun bestelbus. Daarom is het goed om te weten wat je kunt doen om de kans op diefstal te verkleinen. In dit blog delen we daar een aantal waardevolle tips voor.

Parkeer je bestelbus altijd in het zicht

Een van de beste manieren om je bestelbus tegen diefstal te beveiligen is om altijd in het zicht te parkeren. Dieven houden namelijk niet van pottenkijkers, dus bedenken ze zich twee keer voordat ze midden in het zicht een bestelbus openbreken.

Installeer een versnellingsbakslot

Een andere belangrijke maatregel is het laten installeren van een versnellingsbakslot. Dit slot zorgt ervoor dat het niet meer mogelijk is om vanuit de bestuurderscabine te schakelen. Het versnellingsbakslot blokkeert namelijk de versnellingspook.

Tijdens het rijden kun je het slot ontgrendelen door de sleutel in het slot te doen. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming haal je de sleutel eruit waardoor het slot weer op slot zit. Als je de sleutel dus in je broekzak hebt zitten dan weet je dat het versnellingsbakslot vergrendeld is.

Ramen in de deuren van de laadruimte? Dan zijn raamroosters een must!

Via de ramen in de deuren van de laadruimte kunnen dieven snel zien of er waardevolle spullen in de laadruimte liggen. Even het raampje intikken en je spullen zijn foetsie. Met raamroosters voorkom je dit.

Wat je overigens ook kunt doen is dat je de ramen van je laadruimte niet alleen met raamroosters beveiligd, maar de ramen ook nog laat blinderen. Op die manier wordt het bijzonder lastig om te zien welke spullen er in de laadruimte liggen.

Waardevolle spullen: laat ze niet in je bus liggen

Diefstal van je bestelbus is al niet fijn, laat staan als er ook nog eens waardevolle spullen in je bestelbus lagen. Dan heb je dus dubbel schade. Laat waardevolle spullen daarom niet in je bestelbus achter. Dat geldt niet alleen voor zaken zoals een laptop of een telefoon, maar ook voor duur gereedschap. 

We begrijpen dat de verleiding groot is om gereedschap in de laadruimte laten liggen als je het de volgende dag toch weer nodig hebt. Maar als je je bestelbus én je gereedschap kwijt bent wordt het wel heel lastig om je werk uit te voeren, nietwaar? Als je het gereedschap nog in je bezit hebt kun je als noodoplossing een busje huren en toch verder met je werk.

Investeren in beveiliging loont

Met de tips in dit artikel heb je genoeg handvatten gekregen om mee aan de slag te gaan om de kans op diefstal van je bestelbus te verkleinen. Investeren in bestelbusbeveiliging is niet alleen nuttig om de kans op diefstal te verkleinen, maar ook om de kans op de daaraan gekoppelde omzetderving te voorkomen. Investeren in het beveiligen van bestelbussen loont dus en bevelen we daarom met klem aan.