Interessante tips om energiezuinig te wonen

Interessante tips om energiezuinig te wonen

Energiezuinig wonen is niet zo moeilijk als men denkt. Vaak denkt men dat er een hele hoop geïnvesteerd moet worden met de hoop deze investering terug te kunnen verdienen. Zo is het isoleren van de woning voor veel mensen misschien te groot kostenplaatje, voor iemand die hiervoor de financiën niet heeft. Ook het aanschaffen en plaatsen van zonnepanelen zou aardig veel kunnen kosten. Toch zijn er meerdere dingen die je kan doen om energiezuinig te leven, zonder dat dit jou te veel zal kosten. Hieronder volgen er een aantal tips die je kunt gebruiken om energiezuiniger te leven met als gevolg een lagere energierekening. Energiezuinig leven is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Tip 1: Lampen uit bij geen gebruik

Letten op het gebruik van jouw lampen lijkt iets heel simpels, maar kan toch leiden tot hele hoge rekening als je hier niet op let. Natuurlijk kan het zo zijn dat je een keer in slaap valt met de lichten aan, dit is geen probleem. Maar zo’n tien procent van de Nederlanders doet de lichten niet uit. Door hierop te letten kun je al voor grote verandering zorgen. Vervang ook jouw lampen met spaarlampen of ledlampen. Dit is veel voordeliger. Je bespaart namelijk ongeveer 85 procent in vergelijking met het gebruiken van de gloeilamp.

Tip 2: Extra verbruik bij apparaten op stand-by

Wat veel mensen niet weten is apparaten nog steeds stroom verbruiken, zelf wanneer ze op stand-by staan. Wanneer je meerdere apparaten op stand-by hebt staan kan dit voor onnodig stroomverbruik zorgen. Dit is erg zonde, want je betaald voor stroom waar je zelf niets mee hebt gedaan. Dit kan oplopen tot minstens honderden euro per jaar. Zet daarom apparaten uit door de stekker uit het stopcontact te halen.

Tip 3: Overstappen naar een energiecontract met lage tarieven

Wist je dat je honderden euro’s per jaar kunt besparen door stil te staan bij het energiecontract dat je hebt afgesloten. Elke energieleverancier heeft haar eigen tarieven. Ook biedt elke leverancier andere voordelen zoals bijvoorbeeld cashback deals. Door even op jouw gemak te bekijken of er een beter contract voor jou is kun je al gauw minder per maand betalen. Natuurlijk zijn er veel leveranciers waardoor het moeilijk kan worden voor jou om te weten waar je een contract moet afsluiten. Bekijk alle energiebedrijven heel gemakkelijk op easyswitch.nl. Zo gaat het zoeken naar de juiste leverancier jou beter af en kan je al snel veel geld besparen. Wacht niet te lang en bespaar vandaag nog!