Hoe kies ik een goede baby slaapzak?

Hoe kies ik een goede baby slaapzak?

Baby op komst? Dan zijn er veel producten die je nodig hebt. Zo zul je kleertjes moeten kopen, een kinderwagen, babyfoon en nog veel meer. Ook belangrijk is een goede slaapzak voor je baby. De eerste jaren zal je kind veel slapen, dus een goede slaapzak is natuurlijk erg belangrijk. Wat heeft een goede baby slaapzak nodig? En waar moet je op letten als je een goede slaapzak wilt kopen? In dit artikel lees je alles over het uitzoeken van een slaapzak.

Waarom een slaapzak?

Een baby slaapzak is erg handig om te gebruiken. Het is een soort pak dat je om jouw baby heen doet bij het slapen. Er zitten meestal gaten of mouwen voor de armen, met een rits aan de voorkant om de slaapzak dicht te maken. Een baby slaapzak zorgt ervoor dat een baby warm en vooral ook veilig kan gaan slapen. De baby kan niet met zijn of haar hoofd onder het stof komen te liggen. Ook is het moeilijker om het bedje uit te klimmen. In tegenstelling tot dekentjes en lakens, is het voor een baby niet mogelijk om een slaapzak van zich af te trappen. Hierdoor blijft jouw kind ’s avonds warm.

Dikte en grootte

In principe kan een baby vanaf de geboorte al veilig slapen in een slaapzak. Vooral de grootte van de slaapzak is erg belangrijk voor de veiligheid. De baby moet niet kunnen wegzakken of draaien in de stof. Een te kleine slaapzak is ook vervelend, omdat er dan niet voldoende mogelijkheid is voor beweging. De slaapzak moet dus goed aansluiten en de juiste maat hebben. Kijk dus goed naar de leeftijd en de lengte van de baby, om zo een geschikte slaapzak te kunnen uitkiezen.

Er zijn verschillende soorten slaapzakken. Zo heb je dikkere winterslaapzakken, maar ook juist dunnere slaapzakken zonder mouwen, voor in de zomer. Het is dus verstandig om een aantal verschillende slaapzakken te hebben, voor verschillende temperaturen en omstandigheden.

Materialen

Het materiaal van de slaapzak is ook nog van belang. Een slaapzak van katoen laat veel lucht door en is daarom geschikt voor de zomer. Wol is erg licht en warm, maar neemt ook makkelijk vocht op. Beweegt jouw baby veel tijdens het slapen? Dan is een jersey slaapzak handig, want deze stoffen zijn erg rekbaar. Verder heb je ook nog slaapzakken van badstof en polyester.