Deze feesten maken Nederland uniek

Deze feesten maken Nederland uniek

Nederland heeft jaarlijks enkele unieke feesten. In dit artikel geven wij je een overzicht van de jaarlijks terugkerende feesten waar je een keer bij geweest moet zijn.

Carnaval

Carnaval is een van de grootste en meest bekende feesten in Nederland. Het is een kleurrijk festival waarbij iedereen zich uitleeft en verkleedt. Carnaval wordt ingeluid op 11 november en duurt tot en met Aswoensdag. De grootste Carnavalsoptochten vinden plaats in de zuidelijke provincies, maar ook in andere delen van het land wordt er op moment steeds vaker carnaval gevierd. Carnaval is van oorsprong een katholiek feest, maar in Nederland wordt het steeds meer een feest voor iedereen. Iedereen verkleed zich in een uniek thema. Er zijn landelijk enorm veel winkels die zich compleet richten op carnaval, zoals bijvoorbeeld Oeteldonkstijl.nl

Koningsdag

Koningsdag is een nationale feestdag in Nederland die wordt gevierd op 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Het is een dag waarop iedereen oranje kleding draagt en de straat op gaat om te vieren. In de grote steden zijn er optochten en feesten, maar ook in de kleine dorpen wordt Koningsdag gevierd. Op Koningsdag mogen kinderen vrij verkopen op de straten en pleinen. Dit noemen we 'vlooienmarkten'. Koningsdag is een heerlijke dag om met vrienden en familie te vieren.

Sinterklaasavond

Sinterklaasavond is een traditie die in Nederland al heel lang wordt gevierd. Op Sinterklaasavond, op 05 december, komt Sinterklaas aan in een boot met zijn Pieten. Hij stapt dan aan wal en maakt zijn intocht door de straten. Aan het einde van de intocht geeft hij een speech en daarna begint het feest. Iedereen heeft thuis 'de zak van sinterklaas' met cadeautjes en er wordt gegeten, gedronken en gezongen. Sinterklaasavond is een leuke avond voor jong en oud.

De Pride

De Pride is een jaarlijks terugkerend evenement dat steeds groter wordt. Het is een feest voor iedereen die zich identificeert met de LGBTQI+ gemeenschap. De Pride is een kleurrijk feest waarbij iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn. Het is een feest van diversiteit en acceptatie. Iedereen is welkom op de Pride, ongeacht seksuele geaardheid of geslacht. Iedereen komt in pride kleding en met vlaggen en spandoeken naar het feest. De Pride is een uniek feest dat iedereen een keer meegemaakt moet hebben.