3 redenen waarom de Jack Russel zo'n populaire hond is

3 redenen waarom de Jack Russel zo'n populaire hond is

Was je ook meteen verkocht toen je voor het eerst een Jack Russell zag? Deze prachtige hond is dan niet voor niets zo razend populair bij veel hondenliefhebbers. Uiteraard vanwege zijn uiterlijk, maar er zijn nog een aantal belangrijke redenen waarom zoveel mensen kiezen voor de Jack Rusell. Wat deze redenen zijn? Hieronder kun je ze lezen!

Echte familiehond

Als je een hond in huis neemt, wil je natuurlijk wel dat iedereen hier goed mee op kan schieten. Ook de familieleden dus, die (in eerste instantie) niet zoveel met honden hebben. Een Jack Rusell is de ideale familiehond; hij kan bijvoorbeeld heel goed overweg met jonge kinderen en ook in de omgang met andere honden, kun je hem er prima bij hebben. Hij heeft niet veel verzorging nodig en neemt ook niet veel ruimte in op de bank als hij gezellig bij het gezin wil zitten. Een Jack Russell opvoeden is ook prima te doen, je zult merken dat het een erg sociale hond is, die graag naar je luistert. De ideale familiehond dus!

Ideale formaat

Een Jack Russell is geen grote hond, sterker nog; hij behoort tot de 35 kleinste hondenrassen. Vind je het fijn om een hond op schoot te hebben? Even lekker televisiekijken, met je hond naast je? Een Jack Russell leent zich hier uitstekend voor. Dit formaat heeft nog veel meer voordelen; ook als je dierenbenodigdheden moet kopen, slaag je bij iedere dierenwinkel bijvoorbeeld gemakkelijk. Denk hierbij aan speelgoed voor je hond, een mand of een lekkere kluif. Wil je jouw Jack Russell meenemen op reis? Geen enkel probleem, hij past prima in een reistas.

Lekker actief

Hou je ervan om lekker veel met je hond te wandelen? Een Jack Russell gaat blij drie tot vier keer per dag met je mee! Door het ritme van drie a vier keer aan te houden, zorg je er ook voor dat je hond geen gedragsproblemen krijgt. Een Jack Russell houdt erg van wandelen en spelen. Ze hebben een prima conditie en bovendien houden ze er ook van om lekker te rennen in de vrije natuur. Dit is de ideale hond om mee te nemen naar het bos of het strand. Is een Jack Russell ook jouw ideale hond?