Wat te doen in Parijs?

Wat te doen in Parijs?

Wat te doen in Parijs? Je kunt beter zeggen, wat is er niet te doen in Parijs! Er is ontzettend veel te doen in Parijs, daar is de prachtige stad ideaal voor een stedentrip van een aantal dagen of als het wat meer op het gemak wilt doen, een week door te brengen. Parijs kent een rijke geschiedenis aan cultuur, kunst architectuur, horeca en er zijn een aantal prachtige stadparken. Kortom meer dan genoeg te doen. Om te kiezen uit het uitgebreide aanbod van activiteiten in Parijs kan het inderdaad geen kwaad om uzelf de vraag te stellen: Wat te doen in Parijs?

Wat te doen in Parijs?

Parijs heeft een aantal wereldberoemde monumenten die zeker een bezoek waard zijn. Hierbij kan gedacht worden aan een bezoek aan de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Notre Dame, de Sacré-Coeur en een boottocht over de Seine. Naast wereldberoemde momenten kent Parijs ook een aantal wereldberoemde musea, zoals het Louvre, Muséé d’Orsay en het Centre Pompidou. Mocht u in mindere mate interesse hebben in het bezoeken van monument en musea en nog steeds rondlopen met de vraag: Wat te doen in Parijs? Dan zijn er nog voldoende andere alternatieven: Parijs kent een aantal fantastische stadparken waarvan Jardin du Luxembourg de bekende is. Een stadwandeling door de schilderachtige wijk Montmarte is voor velen een aanrader en winkelstraat Champs-Élysees verschaft velen plezier tijdens hun bezoek aan Parijs. Een georganiseerde fietstour door Parijs is ook erg leuk. Mocht u toch nog steeds denken, wat te doen in Parijs? Dan zou een bezoek aan de Catacomben van Parijs een verassende en out of the box activiteit voor u kunnen zijn. 

Catacomben Parijs

De Franse naam van Catacomben Parijs is Catacombes de Paris. De catacomben Parijs zijn een ietwat lugubere en daardoor spannende trekpleister in Parijs.  De catacomben Parijs zijn ondergrondse begraafplaatsen in de oude kalksteengroeve in het centrum van Parijs. De begraafplaatsen stammen uit de achttiende eeuw. Met de botten en beenden van meer dan 6 miljoen onbekende Parijzenaren zijn indrukwekkende kunstwerken gemaakt. De catacomben Parijs bevinden zich 25 meter onder de stad en beslaan een lengte van meer dan 2 kilometer. Mocht u op zoek zijn naar een niet standaard en avontuurlijke bezienswaardigheid dan zou de Catacomben Parijs een interessante optie voor uw kunnen zijn.