Wat is de werking van colloïdaal zilver?

Wat is de werking van colloïdaal zilver?

Wist je dat er een aantal waardevolle bewezen voordelen bestaan van colloïdaal zilver? Dit vloeibare zilver is een vloeistof die bekend staat als colloïdaal zilver, wat wordt verkregen door elektrolyse van zuiver zilvermetaal in gedestilleerd water. Colloïdaal zilver kan worden gebruikt om verschillende kwalen te behandelen en wordt verkocht in de vorm van neusspray, vloeibaar supplement en zalfjes. Als voedingssupplement kunnen we het veilig in kleine hoeveelheden consumeren. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke therapeutische eigenschappen van colloïdaal zilver die na te lezen zijn in de medische literatuur.

Een historisch natuurlijk middel

Het is niet voor niets dat dit vloeibare zilver een plaats heeft in het medicijnkastje van liefhebbers van natuurlijke gezondheid. Al sinds de 20e eeuw wordt colloïdaal zilver gebruikt om verschillende ziekten te behandelen, waaronder gonorroe, epilepsie, verkoudheid en slapeloosheid. Bovendien wordt het gebruikt in oogdruppels om oogheelkundige problemen te behandelen.

Wondgenezing

Colloïdaal zilver kan helpen bij de genezing van de huid en weke delen en kan worden overwogen voor de behandeling van onder meer spruw, brandwonden en parodontitis. Bovendien blijkt het een positieve werking te hebben bij het behandelen van ringworm omdat het een antischimmelmiddel is. Colloïdaal zilver wordt ook aanbevolen bij andere huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Heb je een lelijke schaaf- of brandwond opgelopen, dan kan het vloeibare zilver helpen bij het herstel van ernstige weefselschade.

Werkt als antibioticum

Colloïdaal zilver staat bekend om zijn antibacteriële kracht en is daarmee een uitstekend antibioticum. Het is dan ook niet voor niets dat de Grieken en Romeinen het vloeibare zilver gebruikten om drank en voedsel te conserveren. Deze stof maakt korte metten met virussen, schimmelinfecties en bacteriën.

Een natuurlijk antiviraal middel

Onderzoek wijst uit dat colloïdaal zilver één van de grootste natuurlijke remedie tegen virussen, wat betekent dat de vloeistof kan helpen bij de behandeling van onder meer longontsteking, gordelroos, herpes en wratten. Het gebruik van colloïdaal zilver kan bepaalde virussen tegenhouden en zelfs de activiteit en groei van HIV beperken. Bovendien bestaat er een grote hoeveelheid aan anekdotisch bewijs dat stelt dat het vloeibare zilver een goed bestrijdingsmiddel kan zijn tegen Hepatitis C.

Hulp bij angst en stress

Aangezien het feit dat colloïdaal zilver helpt bij het stimuleren van het immuunsysteem en bijdraagt aan een goede darmgezondheid, kan het ook helpen bij het verminderen van angst en stress. Dit komt doordat mensen met een slecht immuunsysteem en een gecompromitteerd darmflora vaak eerder last hebben van angst en stress.

Colloïdaal zilver kan ook worden gecombineerd met andere middelen die een goede werking hebben tegen stress en angst, zoals Bachbloesem druppels. De remedies van Bach zorgen namelijk voor ontspanning en kunnen helpen bij onder meer auto-immuunziektes en slapeloosheid.