Wanneer kun je het beste naar Corfu reizen?

Wanneer kun je het beste naar Corfu reizen?

Corfu, een betoverend Grieks eiland in de Ionische Zee, staat bekend om zijn adembenemende schoonheid, historische charme en heerlijke mediterrane keuken. Maar wat betreft het weer en klimaat, heeft dit eiland ook veel te bieden. Met zijn aangename temperaturen, verkwikkende zeebriesjes en zonnige dagen is Corfu een waar paradijs voor liefhebbers van het mediterrane klimaat.

Het weer op Corfu

Corfu geniet van een mild mediterraan klimaat dat wordt beïnvloed door de zee. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters mild en vochtig zijn. De lente en herfst zijn overgangsseizoenen met aangename temperaturen en af en toe wat regen. Dit betekent dat Corfu het hele jaar door een populaire bestemming is voor zonzoekers en natuurliefhebbers.

Zomer

De zomer op Corfu begint in juni en duurt tot september. Tijdens deze maanden kunnen bezoekers genieten van lange, zonnige dagen met temperaturen die regelmatig boven de 30 graden Celsius uitkomen. De zee is warm en nodigt uit tot verfrissende duiken. Het is het perfecte seizoen om te zonnebaden op de prachtige stranden van Corfu, zoals het strand van Paleokastritsa en Glyfada.

Herfst

De herfst op Corfu, van oktober tot november, brengt aangenamere temperaturen rond de 20 graden Celsius. Hoewel er af en toe een bui kan vallen, blijven de meeste dagen zonnig en perfect om het eiland te verkennen. De herfstkleuren sieren het landschap en wandelaars kunnen genieten van prachtige natuurpaden en schilderachtige dorpjes.

Winter

In de winter, van december tot februari, blijft Corfu mild in vergelijking met veel andere delen van Europa. De temperaturen dalen zelden onder de 10 graden Celsius en er is een hogere kans op neerslag. Hoewel het geen typische strandbestemming is tijdens deze maanden, heeft Corfu nog steeds veel te bieden. Het eiland is bedekt met weelderig groen en er zijn minder toeristen, waardoor het een ideale tijd is om de lokale cultuur en historische bezienswaardigheden te ontdekken.

Lente

De lente, van maart tot mei, markeert een hernieuwing van het eiland. De temperaturen stijgen weer naar aangename niveaus, vaak rond de 20 graden Celsius. De natuur komt tot leven met kleurrijke bloemen en de olijfgaarden bloeien. Dit is het perfecte seizoen voor wandelingen door de schilderachtige landschappen van Corfu en om te genieten van de rustige stranden voordat het hoogseizoen begint.

Meer weten over het weer op Corfu? Kijk dan op deze website voor een uitgebreid overzicht.