Waarom is bloggen belangrijk als je een webshop hebt?

Waarom is bloggen belangrijk als je een webshop hebt?

Heb je een webshop? Geniet je er ook zo van om online producten te verkopen? Het is natuurlijk altijd genieten als je ziet dat jouw uitgekozen producten, een succes zijn in je digitale winkel. Het uitkiezen van producten voor je webshop is een belangrijk onderdeel, maar bloggen is misschien wel net zo belangrijk. Met bloggen zorg je ervoor dat er meer (organische) bezoekers je webshop gaan bezoeken, bovendien is het de perfecte manier om producten te promoten. Blog jij al?

Meer verkopen met bloggen

Het is belangrijk om online voldoende zichtbaar te zijn, om te laten weten aan de wereld dat je bestaat. Zou je niets van je laten horen, dan word je online langzaam maar zeker vergeten. Natuurlijk zijn er de vaste klanten die steeds graag bij je terugkomen, maar je wilt natuurlijk groeien. Door te bloggen, kun je nieuwe klanten bereiken, die je met een blog naar je webshop kunt trekken. Heb je nieuwe producten in je webshop? Schrijf er een inspirerende blog over en plaats een link in deze blog naar je webshop! Is een bezoeker geïnteresseerd, dan kan hij/zij direct de keuze maken om naar je webshop te gaan. Schrijf je enthousiast over een nieuw product en klikt een bezoeker op de link naar jouw webshop, dan is de kans groot dat dit product direct wordt verkocht. Goed voor de conversie dus!

Meer organische bezoekers

Advertenties online kopen, is een mogelijkheid om meer bezoekers te trekken, toch is dit wel echt iets voor de korte termijn. Wil je autoriteit opbouwen met je webshop, dan is bloggen een veel betere manier. Hiermee trek je namelijk veel meer organische bezoekers. Zoekmachines kijken naar het aantal links dat verwijst naar jouw webshop, als je op andere websites blogs plaatst met deze links, komt je dus hoger in de zoekresultaten te staan. Als je bijvoorbeeld maandelijks twee blogs plaatst, zul je zien dat je steeds hoger komt te staan en meer gaat verkopen. Ben je op zoek naar speciale boekhoudsoftware voor je webshop? Boekhouden voor een webshop is namelijk echt even iets anders dan het voeren van de reguliere administratie. Denk hierbij aan het correct verwerken van de betalingen en het bijhouden van de voorraden. Kies voor software die speciaal ontworpen is voor het voeren van de boekhouding van een webshop en je zult verbaasd zijn hoe fijn dit werkt. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan je boekhouding en hou je meer tijd over voor het ontwikkelen van je webshop. Heerlijk toch?