Tips voor het isoleren van een buscamper

Tips voor het isoleren van een buscamper

Het isoleren van je buscamper heeft veel voordelen. Je houdt de kou buiten, maar ook de hitte. Hierdoor is het altijd behaaglijk binnen en kun je feitelijk het hele jaarrond op reis gaan. Bovendien is je bus veel beter beschermd tegen schimmel- en roestvorming, waardoor deze veel langer mee zal gaan. Heb je weleens last van geluidsoverlast op campings? Ook dat behoort tot het verleden als je jouw bus camper gaat isoleren. Hoe je dat het beste kunt doen? Wij hebben een aantal tips voor je!

Meerdere lagen isolatie

Als je de isolatie aanbrengt in lagen, haal je hier het hoogste rendement uit. Iedere laag dient hierbij als een soort ‘muur’ die bescherming biedt. Bescherming tegen kou, hitte, geluiden en schimmel- en roestvorming. Hierbij kun je ervoor kiezen om voor hetzelfde isolatiemateriaal te kiezen, maar nog beter is het om juist verschillende soorten lagen aan te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afwisselen van schapenwol en noppenfolie. Wil je gaan voor een geluidsdichte laag? Breng dan noppenschuim als laatste laag aan. Dat wordt straks geluidloos genieten in je bus camper!

Isoleer ook je ramen en wielkasten

De ramen van een bus camper beslaan vaak een groot deel van de oppervlakte. Dat betekent als je deze ramen niet goed zou isoleren, er nog steeds kou, hitte en geluid doorheen kan komen. Je kunt deze ramen isoleren met speciale isolatiekussens of isolatiedekens, maar je kunt dit ook prima doen met het isolatiemateriaal wat je ook gebruikt voor het isoleren. Je buscamper isoleren moet je helemaal doen, dat geldt voor de ramen, maar zeker ook voor je wielkasten. Ook dit zijn plekken waar veel lucht doorheen kan komen, maar zeker ook geluid. Isoleer dus je hele camper, voor een optimaal resultaat.

Koudebruggen voorkomen

Als je lagen isolatiemateriaal aanbrengt, zorg er dan voor dat deze op elkaar aansluiten. Zou je dit niet doen, dan is er feitelijk een onderbreking, een gat tussen de lagen dus. Dit gat zorgt voor een koudebrug, waardoor kou, hitte en geluid er alsnog doorheen zullen gaan. Dat is zonde van al je isolatiewerk. Sluit de lagen goed op elkaar aan, dan voorkom je deze koudebruggen. Jij gaat straks heerlijk genieten van een geïsoleerde buscamper!