Tips tegen littekens

Tips tegen littekens

Het is echt niets om je voor te schamen; littekens. Toch is het ook wel weer een fijne gedachte, als je littekens niet al te veel opvallen, je wilt immers zo goed mogelijk voor de dag komen! Zeker als je bijvoorbeeld naar je werk gaat, of een date hebt, is het wel zo fijn als je weet dat je littekens niet meteen in het oog springen. Wij hebben een aantal tips voor je, waarmee je littekens niet op zullen vallen!

Vitamine C en E

Vitamine C zorgt ervoor dat je lichaam nieuwe huidcellen aanmaakt. En dat is nu juist zo belangrijk als je littekens hebt; feitelijk wil je oude, beschadigde huid vervangen voor nieuwe. Vitamine C zit gelukkig in heel veel producten, denk hierbij bijvoorbeeld aan bloemkool, aardbeien en broccoli. Keuze genoeg dus! Een ideale manier om je littekens mee te behandelen, bovendien zijn het ook nog eens hele gezonde producten waar vitamine C in zit. Dat betekent dus eigenlijk dat je er tweemaal profijt van hebt. Ook vitamine E werkt goed tegen littekens, deze vitamine zorgt namelijk voor heling van de beschadigde huid. Vitamine E vind je in paprika’s, amandelen en pinda’s. Ook hierbij geldt dat je bijvoorbeeld door pinda’s te eten niet alleen je littekens behandelt, het is ook nog eens lekker en voedzaam!

Wat citroen kan doen

Een eenvoudig middel tegen je littekens is het gebruik van citroen. Smeer citroen over je litteken en je zult zien dat deze veel minder zichtbaar is, citroen heeft namelijk een verhelderende werking, waardoor jouw litteken minder goed te zien is. Bovendien zit deze vrucht vol met vitamine C, wat ervoor zorgt dat er nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Let op als je jezelf hebt ingesmeerd met citroen, ga dan niet in de zon zitten.

Gebruik een goede crème

Een littekencreme is ideaal tegen littekens, hiermee kun je de huid namelijk optimaal laten herstellen. Doordat je littekencreme kunt gebruiken voor verschillende soorten littekens is het altijd handig om in huis te hebben. Heb je een brandwond? Een wond omdat je jezelf gesneden hebt tijdens het koken? Gebruik in beide gevallen littekencreme en je huid zal zich snel weer herstellen, daarnaast zal er al spoedig weinig meer van te zien zijn. Ideaal toch?