Tips om een fijne werkplek te creëren

Tips om een fijne werkplek te creëren

Wil jij je kantoor functioneel en stijlvol inrichten? Het inrichten van een kantoor kan soms een hele klus zijn. Je moet vaak lastige keuzes maken. Wat is een goede plek voor je bureau? Waar let je op als je kantoormeubilair uitkiest? In deze blog delen we tips om je kantoor zo optimaal mogelijk in te richten. Zo creëer je een fijne werkplek en verhoog je de productiviteit van je werknemers. 

Hoe lichter, hoe beter

Zorg ervoor dat er voldoende daglicht naar binnen komt in je kantoorruimte. Daglicht verhoogt namelijk je concentratievermogen en heeft een positieve invloed op je creativiteit. Daarnaast zorgt natuurlijk licht ervoor dat je minder snel moe wordt. Zorg er dus voor dat het kantoor voldoende ramen heeft. Daglicht heeft nog één voordeel. Door veel gebruik te maken van daglicht creëer je optisch meer ruimte in je kantoor. Hier zal je dus een stuk productiever van werken.

Open ruimtes

Creëer open ruimtes met strakke glazen wanden. Glazen wanden geven je kantoor een moderne en transparante uitstraling. Een wand van glas houdt het geluid binnen de ruimte en zorgt er tegelijkertijd voor dat je meer betrokken bent met de ruimte naast je. Zo creëer je meer openheid. 

Modern kantoormeubilair

Kies voor moderne kantoormeubelen die comfortabel en functioneel zijn. Denk bijvoorbeeld aan verstelbare tafels en stoelen. Verstelbare meubels kunnen in hoogte worden aangepast. Zo kunnen ook andere gebruikmaken van de werkplek. Krijg je snel last van je rug? Probeer dan een keer een stabureau. Zo kan je gedurende de dag veranderen van houding en ook een gedeelte staand werken. 

Positie bureau

Plaats een bureau zo dat het gericht is naar buiten of naar een open ruimte. Je zult gelijk merken dat het kantoor groter aanvoelt. Daarnaast is het voor je creativiteit veel fijner om te werken met uitzicht op een dynamische en natuurlijke omgeving, dan dat je de hele dag tegen een muur aan kijkt.  

Interieurarchitect kantoor

Heb je geen idee hoe jij je kantoor moet inrichten? Geen zorgen! Huur een professionele interieurarchitect in die is gespecialiseerd in kantoor architectuur. Een interieurarchitect bekijkt dan samen met jou de mogelijkheden en maakt een kantoorontwerp dat voldoet aan al je wensen.