NZeTA visum Nieuw-Zeeland regelen? Lees onze tips!

NZeTA visum Nieuw-Zeeland regelen? Lees onze tips!

Nu de hele wereld weer open gaat durven steeds meer mensen ook weer langere reizen te maken zoals bijvoorbeeld backpacken door Nieuw-Zeeland en Australië. De grenzen naar deze landen zijn erg lang dichtgeweest maar nu is het weer eindelijk mogelijk om deze prachtige landen te bezoeken.

NZeTA visum Nieuw-Zeeland

Voor oktober 2019 moest je voor elke reis naar Nieuw-Zeeland een visum regelen bij aankomst. Deze visum Nieuw-Zeeland aanvragen namen erg veel tijd in beslag op het vliegveld en was voor sommige landen zoals Nederland en België eigenlijk overbodig. Daarom is er in oktober 2019 overgestapt op een nieuw systeem dat ook al gebruikt wordt in Amerika (ESTA) en Canada (ETA) waarbij je online een reistoestemming aanvraagt.

Voor Nieuw-Zeeland is dit de NZeTA geworden wat staat voor New Zealand Electronic Travel Authority. Het voordeel is dat de reiziger al vooraf al zijn gegevens doorstuurt naar de Nieuw-Zeelandse immigratie en een voorlopige goedkeuring krijgt om het land te betreden. Op deze manier wordt er op de vliegvelden enorm veel tijd bespaart en kunt u als reiziger ook eerder gaan genieten van uw vakantie.

Geldigheidsduur goedkgekeurde NZeTA

Wanneer uw online NZeTA aanvraag wordt goegekeurd is deze vervoglens 2 jaar geldig voor meerdere reizen van telkens maximaal 90 dagen. U kunt dus vaker gebruik maken van een goegekeurde NZeTA zolang de reis maar telkens maximaal 90 dagen duurt. U moet wel elke keer het land echt verlaten voor minimaal 24 uur voordat het telt als een nieuwe reis.

Reisdocumenten online NZeTA aanvraag

Om online een NZeTA aan te vragen heeft u niet veel nodig. Het enige wat u oet hebben in een paspoort wat nog 6 maanden geldig is wanneer u Nieuw-Zeeland weer verlaat en een pasfoto. Deze pasfoto mag u zelf nemen en hoeft geen officiële pasfoto te zijn zoals bij Nederlandse overheidsdocumenten. Als u volldige gezicht erop staat en de achtergrond een egale witte achtegrond heeft is het al snel in order.

Wanneer en waar NZeTA visum Nieuw-Zeeland aanvragen

Middels deze NZeTA aanvraag link kunt u eenvoudig online in het Nederlands uw NZeTA aanvragen. Het is aan te raden uw aanvraag direct na het boeken van uw vliegtickets in te dienen. In het extreem uitzonderlijke geval dat u aanvraag om wat voor reden wordt afgewezen heeft u nog voldoende tijd om een visumaanvraag middels de Ambassade te regelen.