Keuken goedkoop vernieuwen?

Keuken goedkoop vernieuwen?

Hou je ervan om je interieur af en toe een nieuwe look te geven? Vind je het heerlijk om bijvoorbeeld om de paar jaar je keuken aan te pakken? Maar wil je dit wel doen op een manier doen, waarbij het je weinig geld kost? Dat is mogelijk! Er zijn namelijk verschillende manieren, waarop je jouw keuken een nieuwe look kunt geven, ook als je een klein budget hebt. Welke manieren dit zijn? Dat lees je hieronder!

Keuken wrappen

Weleens gehoord van het wrappen van je keuken? Hierbij laat je speciale folie aanbrengen, met een totaal nieuwe kleur of print, waardoor jouw keuken meteen een hele andere look krijgt. Wil je gaan voor een uitgesproken kleur zoals paars of oranje? Of wil je graag een betonlook? Of juist liever een landelijke look, waarbij je gaat voor een houtlook? Met het wrappen van je keuken kan het allemaal. Voordeel is dat het aanbrengen van folie niet zorgt voor troep in je keuken. Daarnaast is het voordeel dat je zonder veel kosten te maken, wel een totaal andere keuken krijgt. Heel kein budget? Kies ervoor om alleen je keukenkasten te wrappen. Keukenkasten wrappen is zo gedaan en kost niet veel. Ideaal toch?

Werkblad vernieuwen

Een werkblad in een keuken is een centraal punt. Veel mensen kijken dan ook als eerste naar dit centrale punt, als ze een keuken binnenlopen. Verander je dit centrale punt, dan krijgt je hele keuken een ander aangezicht. Durf eens iets totaal anders te kiezen als het gaat om je werkblad, bijvoorbeeld een granieten werkblad of een stijlvolle marmeren werkblad. Je zult zien dat je keuken meteen een andere look krijgt! En dat voor een laag bedrag, geweldig toch?

Eyecatcher in je keuken

Je kunt je keuken ook opfrissen door een opvallende accentmuur aan te brengen. Door een muur in je keuken om te toveren tot een prachtige eyecatcher, zul je merken dat dit je gehele keuken een ander gezicht geeft. Hierbij kun je denken aan een accentmuur die je voorziet van steigerhout, ideaal als je nu een landelijke inrichting hebt in je keuken. Ook kun je kiezen voor een wat grovere muur met een betonlook. Ideaal als je een industriƫle keuken hebt. Als je bepaalde details aanpast in je keuken op deze accentmuur, wordt het een prachtig geheel. Hierbij kun je denken om het eerdergenoemde steigerhout ook terug te laten komen op andere plekken in je keuken. Bijvoorbeeld om te kiezen voor een vuilnisbak die aan de buitenkant is voorzien van steigerhout. Hoe geef jij jouw keuken een nieuwe look?