Hoe voorkomen we dit najaar weer een corona uitbraak?

Hoe voorkomen we dit najaar weer een corona uitbraak?

We hopen allemaal dat het niet weer zover hoeft te komen, maar de kans is aanwezig dat dit najaar de corona virus weer opduikt. Omdat natuurlijk niemand zit te wachten op beperkingen hebben wij een opsomming gemaakt van dingen die je kunt doen om het risico op het oplopen van het virus te verkleinen.

Blijf thuis als je gezondheidsklachten hebt

Dit lijkt een open deur, maar toch blijken veel mensen naar buiten te gaan met klachten. Het is belangrijk om thuis te blijven als je bijvoorbeeld koorts of benauwdheidsklachten hebt. Niet alleen omdat je anderen wilt beschermen, maar ook omdat je klachten dan sneller opgemerkt worden en je eerder naar de huisarts toe kunt gaan.

Was regelmatig je handen

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste wat je kunt doen om het virus tegen te gaan. Zorg ervoor dat je je handen regelmatig wast met water en zeep en desinfecteert als je onderweg bent. Doe dit vooral als je net ergens aan hebt gezeten of iemand hebt aangeraakt. Het corona virus wordt namelijk overgedragen door contact met voorwerpen en andere mensen.

Vermijd drukke plekken

Het is natuurlijk onmogelijk om altijd thuis te blijven, maar probeer wel zo veel mogelijk drukke plekken te vermijden. Ga bijvoorbeeld niet naar een feestje als je weet dat er veel mensen zullen zijn en probeer bijvoorbeeld drukke plekken te vermijden door een beetje te schuiven in de agenda. Waarom zou je niet op vrijdag boodschappen doen, als het dan rustiger is dan op zaterdag?

Houd afstand

Probeer zoveel mogelijk andere mensen op een afstand te houden. Dit is niet altijd even makkelijk, maar probeer bijvoorbeeld in de supermarkt een beetje afstand te houden van andere mensen. Het is belangrijk om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden, omdat het virus zich zo verspreid.

Doe een zelftest

Een corona zelftest kopen en even snel doen, alvorens je ergens op bezoek gaat. Als iedereen vaker een zelftest zou doen, dan zouden we het virus een stuk sneller kunnen stoppen. Zelftesten zijn namelijk een manier om te testen of je het virus al hebt opgelopen, voordat je klachten krijgt. Zo kun je ervoor zorgen dat je niet onnodig andere mensen besmet. Dus de tip voor iedereen is eigenlijk, een sneltest kopen alvorens je ergens naartoe gaat.